Voetbal 1ste provinciale KSK Vlaamse Ardennen

Kenneth Deviaene zorgt met twee treffers voor ademruimte bij KSK Vlaamse Ardennen: “Moeten niet meer naar onder kijken”

Met twee doelpunten legde Kenneth Deviaene KSK Grembergen over de knie: “Dit is een even deugddoende, als belangrijke zege.” ©  Geert De Rycke

Ronse -

KSK Vlaamse Ardennen begon het nieuwe jaar onder een gunstig gesternte. De 1-2-zege tegen KSK Grembergen was noodzakelijk na de nul op zes net voor de jaarwisseling. Kenneth Deviaene (26), zoon van coach Carl, tekende voor beide doelpunten. Vlaamse Ardennen heeft nu opnieuw een stek in de linkerkolom beet.

Freddy De Geest

Stevig briesje in Grembergen en dus was de toss belangrijk. Kapitein Bono Cadron, die ervaring te koop heeft, trok aan het langste eind en wisselde van kant. Zo kon zijn ploeg met de wind in de rug de wedstrijd aanvatten. Het zou een niet onbelangrijk gegeven worden in het verdere verloop van de wedstrijd. De bezoekers versierden kansen en kenden succes toen Cadron uitbrak, maar niet in een kansrijke positie geraakte om te besluiten. “Bono draaide terug en speelde me de bal toe aan de rand van de zestien. Ik nam de bal in één tijd op de slof. Een mooi doelpunt, maar wellicht niet mijn mooiste. Toch krijgt het een hoge plaats op de ranking. Zo konden we met een krappe voorsprong de rust in. Na de rust was er minder wind. De thuisploeg had pech toen de gelijkmaker op de lat uit elkaar spatte”, doet Kenneth Deviaene het wedstrijdverhaal.

Met een geruststellend tweede doelpunt van Deviaene leek de buiten binnen, maar dat was zonder de enthousiaste thuisploeg gerekend. “Grembergen liet de aansluitingstreffer optekenen en putte er kracht uit om in de toegevoegde tijd nog op zoek te gaan naar een puntendeling. Gelukkig konden we het vasthouden. Dit is een even deugddoende, als belangrijke zege. Er was wel wat druk op de ketel. In deze reeks win je geen wedstrijden zonder slag of stoot. Op SKN Sint-Niklaas na, dat nog geen enkel punt won, moet je tegen elke ploeg vol aan de bak om punten te pakken. Door deze driepunter kunnen we het vervolg nu iets rustiger benaderen. Zaterdagavond treffen we buitenshuis Mariakerke. Dat is een even belangrijke wedstrijd als die tegen Grembergen. Winst betekent dat je de kloof met die ploeg verder uitdiept.”

Iets recht te zetten

Pikant detail: Vlaamse Ardennen heeft tegen de Gentenaars nog wat recht te zetten. De laatste driepunter van Mariakerke was in... Ronse (0-2). Wil Vlaamse Ardennen bij de subtop blijven aanleunen, dan is winst in Mariakerke aangewezen. Excelsior sprokkelde in zijn laatste zes wedstrijden slechts zes punten en zal ook tuk zijn op puntenwinst. Inmiddels zijn ze bij Vlaamse Ardennen ook al begonnen met de spelerskern voor volgend seizoen. Van KSV Oudenaarde wordt Elio Verswijver overgenomen, Gilles Desmet ruilt KSC Dikkelvenne voor een avontuur op het kunstgras in Ronse.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten