Voetbal  1ste Nationale  KVK Ninove

Kevin De Wannemaeker heeft basisplaats bij KVK Ninove weer beet: “De coach kan op me rekenen”

Kevin De Wannemaeker is aan zijn laatste maanden bij KVK Ninove bezig en voetbalt volgend seizoen voor DT Borsbeke: “Ik tekende op het ogenblik dat ik mijn basisplaats kwijt was, maar sta nog steeds achter mijn beslissing.” ©  Gregory Van Gansen

Ninove -

Tijdens de heenronde zat Kevin De Wannemaeker (35) overwegend te verkommeren op de bank. Met sterke prestaties tegen KSK Heist en Thes heroverde de Erpenaar zijn basisplaats in de Ninoofse defensie en tegelijkertijd kreeg het clubmonument zijn aanvoerdersband terug.

Wim Redant

Het lijkt er steeds meer op dat De Wannemaeker te snel zijn handtekening zette onder een contract bij eersteprovincialer DT Borsbeke, waardoor de Ninoofse sterkhouder volgend seizoen maar liefst drie reeksen lager aan de slag gaat. “Ik tekende op het ogenblik dat ik mijn basisplaats kwijt was, maar ik sta nog steeds achter mijn beslissing. Mijn gezin met twee dochters krijgt in de toekomst de prioriteit. Stella is intussen vier en Maara is bijna zes. Ze zwemmen en turnen graag en ik wil ze zien opgroeien. Ik wil hun jeugd niet missen, wat niet evident is met vijf trainingen per week. Dat mijn nieuwe club Borsbeke in eerste provinciale tegen zijn plafond aan botst, zie ik niet als een probleem. Er werd me eerlijk gecommuniceerd dat er geen licentie wordt aangevraagd voor het nationale voetbal. Vele clubs verbrandden zich aan de overstap naar een te hoog niveau. Het verdient respect dat Borsbeke vasthoudt aan de visie om geen stappen over te slaan. Ik word bij Borsbeke straks verenigd met meerdere gewezen Ninoofse ploegmaats. Ik kijk er al naar uit om nog eens samen een pint te drinken.”

Eerst wacht De Wannemaeker evenwel nog een lang gevecht tegen de degradatie. “De coach kan op me rekenen. Toen ik mijn vertrek meedeelde, maakte ik duidelijk dat ik tot het einde van het seizoen het volle pond blijf geven. Ik kreeg de jongste wedstrijden telkens vele schouderklopjes en ga er dus van uit dat ik het prima deed. De coach moest voorheen moeilijke keuzes maken en daar moet je als speler kunnen mee leven, maar ik wil graag bewijzen dat ik nog steeds mijn plaats waard ben. Alan Haydock gelooft nog steeds in mij en dat vertrouwen wil ik niet beschamen. Hopelijk gaat dat gepaard met goede resultaten. Tegen Heist kwamen we al goed voor de dag, maar één keer werd slecht positiespel afgestraft en dat kostte ons de zege. Op Thes bleven we wel foutloos achterin. In eerste nationale is voetbal een veeleisende hobby, maar ik blijf ervoor gaan. Ik beoog een afscheid door de grote poort, wat betekent dat we het behoud moeten afdwingen terwijl ik persoonlijk bewijs dat ik niet bezig ben aan het jaar te veel.”

Ervaring doorgeven

De komst van Dessel Sport betekent een sleutelmatch in de degradatiestrijd. “We pakten het op Thes collectief aan en zetten een goed blok. Daar moeten we op verder bouwen. Verzorgd uitvoetballen vanuit een sterke defensie vormt het uitgangspunt. Bij Borsbeke wordt het straks genieten en mijn ervaring doorgeven. Bij Ninove is het andere koek, want we treffen vaak profclubs. Ik ben tevreden dat ik daar nog van kan proeven. Na acht jaar KSV Geraardsbergen, twee jaar FC Lebbeke en acht jaar KVK Ninove ben ik straks pas aan mijn vierde club toe.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten