Rechtbank beveelt nieuw onderzoek in zaak van drugsdood

Sven van Egmond en zijn hond Zoran. De 21-jarige man uit Weelde overleed op 1 augustus 2022 nadat hij cocaïne had genomen. © RR

Weelde, Baarle-Hertog

De correctionele rechtbank in Turnhout laat verder onderzoek uitvoeren in de zaak van de dood van Sven van Egmond (21) uit Weelde (Ravels).

R.T. (21) uit Weelde en A.V.D.F. (19) uit Baarle-Hertog staan terecht omdat ze de cocaïne zouden hebben geleverd die fataal zou zijn geweest voor Sven van Egmond. De twintiger, lasser van beroep, overleed op 1 augustus 2022 in zijn woning in Weelde nadat hij cocaïne had genomen. De twee beklaagden riskeren elk een celstraf van veertig maanden voor de handel in cocaïne met de dood als gevolg. Ze ontkennen beiden dat ze de verdovende middelen hadden afgeleverd. Maar volgens zijn familie was het slachtoffer geen dagelijkse gebruiker van drugs en was hij op het rechte pad.

De rechtbank heeft woensdag in de zaak verder onderzoek bevolen en wil onder meer het gsm-toestel van het slachtoffer laten uitlezen. Samen met de analyse van enkele telefoonnummers zou dit verder onderzoek meer duidelijkheid moeten verschaffen over de mogelijke rol van beide beklaagden.

Op woensdag 8 maart worden de resultaten van dat telefonie-onderzoek besproken op de rechtbank. Daarna volgt er een uitspraak. (bvdl)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt