Resultaten snelheidscontroles bekend: veel overtredingen, twee bestuurders moeten naar politierechtbank

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Wetteren/Laarne/Wichelen -

De politiezone Wetteren/Laarne/Wichelen heeft de resultaten van de snelheidsmetingen in december bekendgemaakt. Twee bestuurders reden veel te snel en moeten zich op een later tijdstip verantwoorden in de politierechtbank.

Brent Saey

In totaal heeft de politie in Wetteren, Laarne en Wichelen samen zo’n 7.526 snelheidscontroles bij voertuigen uitgevoerd. Een bemande camera kon 572 overtredingen vaststellen, wat goed is voor 7,6 procent van de gecontroleerde voertuigen. Twee bestuurders reden zelfs zo snel dat ze het mogen gaan uitleggen in de politierechtbank.

Op de Lange Meire in Laarne haalde een bestuurder maar liefst 104 kilometer per uur op een weg waar de snelheidslimiet op 50 kilometer per uur ligt. Ook in Wichelen duwde een bestuurder zijn gaspedaal veel te hard in en werd hij geflitst aan een snelheid van 97 kilometer per uur in de Suikerstraat. Beide personen zullen nog een dagvaarding krijgen voor de politierechtbank omdat ze de limiet ruim hebben overschreden.

Ook op de Oordegemsesteenweg in Wetteren werd een topsnelheid van 88 kilometer per uur gemeten waar 50 is toegestaan. Op de Prinses Joséphine Charlottelaan was dan weer iets meer dan 33 procent van de bestuurders in overtreding. Naast De Lange Meire springen in Laarne ook de Colmanstraat, de Rivierstraat en de Heirweg erbovenuit met snelheden tot boven de 90 kilometer per uur. In Wichelen werden naast de Suikerstraat ook overtredingen vastgesteld in de Lange Haagstraat. Iets meer dan 23 procent werd daar betrapt op te snel rijden.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt