Voetbal 1ste provinciale Excelsior Mariakerke

Cedric Vlaeminck wil met KSCE Mariakerke nieuwe start nemen: “Team is klaar om draad weer op te pikken”

Cedric Vlaeminck beseft dat Excelsior Mariakerke een zwaar programma heeft. “Twaalf op twaalf is wellicht een utopie, maar als we meer dan zes punten halen, zitten we op schema en blijven we in de running voor het behoud.” ©  Nic Declercq

Gent -

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Die leuze neemt ook Cedric Vlaeminck, de coach van Excelsior Mariakerke, ter harte. Na een teleurstellende heenronde waarbij Mariakerke afzakte naar de onderste regionen van de rangschikking, wil Vlaeminck nu de kentering inzetten: “We horen natuurlijk niet thuis op deze plek. Als je onze matchen analyseert, zie je wel dat we meer hadden verdiend.”

Stefan Smet

Excelsior Mariakerke begon vol goede moed aan het seizoen, maar een combinatie van pech, blessures en de spreekwoordelijke vicieuze cirkel speelde de Gentenaren parten. “Het liep de laatste maanden inderdaad niet altijd even makkelijk”, geeft Vlaeminck toe. “Januari is traditioneel een belangrijke maand, maar uiteindelijk zal de beslissing toch pas vallen in de maanden maart en april. Wellicht blijft het spannend tot de allerlaatste speeldag.”

In de rangschikking prijkt Mariakerke ondertussen op de dertiende plaats. Vlaeminck beseft dat zijn team zich niet meer al te veel misstappen meer kan permitteren. “We horen natuurlijk niet thuis op deze plek. Als je onze matchen analyseert, zie je wel dat we meer hadden verdiend. Hopelijk kunnen we de komende maanden die trend doen keren. We zagen deze zomer Sander Maertens, Robbe De Waele en Frederik Arnauw vertrekken. Misschien dat we toch hun vertrek wat hebben onderschat. Hun vervangers hebben zeker het talent, maar missen nog wat ervaring. Jongens zoals Maertens en Arnauw hadden jaren op hun teller, dat mag je niet onderschatten. Daarnaast is Robbe nu gewoon een basisspeler bij KSV Oudenaarde. Bovendien moesten we tijdens onze voorbereiding enkele sterkhouders missen door blessures, dat is toch niet min.”

Moeilijk programma

Zaterdagavond ontvangt Mariakerke met KSK Vlaamse Ardennen een team dat ook misschien wel iets meer had verwacht van het huidige seizoen. “Op bezoek bij hen wonnen we na een zeer sterke partij. Misschien wel onze beste prestatie van het seizoen. Dit niveau zullen we nu opnieuw moeten benaderen. Ik heb ook het gevoel dat mijn team nu ook echt wel klaar is om de draad weer op te pikken.” Met duels tegen Svelta Melsele, SK Denderhoutem en SK Munkzwalm oogt het programma van Mariakerke ook de komende weken allesbehalve makkelijk. “Het zijn stuk voor stuk kleppers. Dit is dan ook geen makkelijk programma. We moeten gewoon realistisch blijven. Twaalf op twaalf is wellicht een utopie, maar als we meer dan zes punten halen, zitten we op schema en blijven we in de running voor het behoud.”

Contractbesprekingen

Ondertussen is het provinciale voetbal opnieuw in de ban van de traditionele contractbesprekingen. Excelsior ontsnapt niet aan dat jaarlijks terugkerende fenomeen. “We hebben enkele jongens die begin dit seizoen voor twee jaar hebben getekend. Damir Mirvic en Preben Van Buynder stoppen sowieso op het eind van het seizoen, dus we moeten al zeker twee ervaren sterkhouders vervangen. Andere spelers zullen binnenkort rond de tafel gaan met onze voorzitter. Ik heb er alle vertrouwen in. Vaak zijn er ploegen die op sociale media uitpakken met ronkend transfernieuws, zij hebben het misschien ook wat breder. Anderzijds rest er ons nog genoeg tijd en zijn er zeker nog voldoende spelers beschikbaar. Wij doen zeker niet mee aan die belachelijke wedloop. Wij gaan in oktober dus ook in elk geval geen jongens contacteren, dat is gewoon te gek voor woorden.”

Aangeboden door onze partners