Niemand verloor ooit meer geld dan Elon Musk

©  AP

Elon Musk (51) heeft officieel het wereldrecord voor ‘het grootste verlies van persoonlijke fortuin’ ooit verbroken. De Tesla-baas verloor namelijk volgens Forbes zo’n 182 miljard dollar sinds november 2021.

lto

Sommige bronnen spreken over 200 miljard dollar, maar hoe dan ook overtreft het verlies van Musk ruimschoots het vorige record van 58,6 miljard dollar. De Japanse tech-investeerder Masayoshi Son was daarmee sinds 2000 de recordhouder.

LEES OOK. Hoe de rijkste man ter wereld ruim de helft van zijn vermogen verloor en dat niet de laatste van zijn zorgen is (+)

Volgens Forbes daalde de nettowaarde van Musk van een piek van 320 miljard dollar in 2021 tot 138 miljard in januari 2023, grotendeels door de slechte prestaties van Tesla’s aandelen. Door de tegenslagen verloof Musk ook zijn status als ’s werelds rijkste persoon aan Bernard Arnault, de Franse oprichter van luxegoederenconglomeraat LVMH. Zijn geschatte nettowaarde ligt op 190 miljard dollar.

Het grootste deel van Musks fortuin zit in Tesla-aandelen, waarvan de waarde in 2022 met 65 procent gedaald is. Die daling versnelde ook nog in oktober nadat Musk Twitter kocht voor zo’n 44 miljard dollar. Toch blijft Tesla nog steeds het meest waardevolle autobedrijf ter wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten