Voetbal 3de provinciale A FC Kaprijke-Bentille

Mario Haeck staat met FC Kaprijke-Bentille voor cruciale weken: “Behoud verzekeren met zeges tegen Lotenhulle en Vinderhoute”

Mario Haeck is tevreden bij Kaprijke-Bentille: “De volledige trainersstaf heeft zijn overeenkomst voor volgend seizoen verlengd.” © Marc Van Hecke

Kaprijke -

FC Kaprijke-Bentille liet zich in de uitwedstrijd bij KVV Zomergem niet verrassen. “We willen januari afsluiten met minstens negen op twaalf, waarmee we zeer dicht bij onze doelstelling zouden komen”, zegt coach Mario Haeck.

Johan Polet

De fusieploeg won met 1-4 tegen de rode lantaarn en staat in de rangschikking nu alleen op de twaalfde plaats. FC Kaprijke-Bentille telt vijftien punten en hoopt zo snel mogelijk een grote stap naar het behoud te zetten. De voorsprong op de barrageplaats (veertiende stek) bedraagt zeven punten. Op zondag 19 februari staat nog een inhaalwedstrijd op eigen veld tegen FC Heusden Sport op de kalender. “We leidden aan de rust tegen KVV Zomergem met een beslissende 0-4-voorsprong via doelpunten van Rutger Van Vooren, Enrique Van Verdegem en Dario Schoonackers”, vertelt coach Mario Haeck, die bij FC Kaprijke-Bentille aan zijn vijfde seizoen toe is. “We kwamen in de tweede helft niet meer in de problemen en verzuimden een vijfde maal te scoren. Het is jammer dat we in de slotfase een doelpunt incasseerden, maar het belangrijkste was dat we drie punten op zak stopten. We konden ons geen puntenverlies veroorloven indien we uit de gevarenzone willen wegblijven.”

“We zijn aan een cruciale maand januari begonnen. De zege tegen KVV Zomergem was een eerste stap in de goede richting. We trekken zondag naar Standaard Muide dat we in de heenwedstrijd (2-2) in bedwang hielden. De Gentenaars staan op de vijfde plaats en zijn vooral op eigen veld moeilijk te bespelen. Ieder punt tegen Standaard Muide is voor ons een bonus. We nemen het nadien op tegen WS Lotenhulle en SK Vinderhoute die op de veertiende en vijftiende plaats staan. We hopen even goed te doen als in de heenronde toen we van die beide teams wonnen. We willen januari afsluiten met minstens negen op twaalf, waarmee we zeer dicht bij onze doelstelling zouden komen.”

Iedere week progressie maken

“We hebben dit seizoen met onze jonge groep veel leergeld betaald. We moeten hieruit onze lessen trekken. Het gebrek aan ervaring en maturiteit kostte ons punten. Zo gaven we in de slotminuut in de thuiswedstrijd tegen Eendracht Hansbeke (2-2) twee kostbare punten uit handen. Belangrijk is dat we iedere week progressie maken. De grote verliesscores van vorig seizoen zijn verleden tijd. Mijn groep heeft een grote progressiemarge en kan een vuist maken. We stonden vorig seizoen halfweg de competitie onderin de rangschikking, maar slaagden er nog in om drie ploegen achter ons te houden. Die grote mentale weerbaarheid is een belangrijke troef.”

“De volledige trainersstaf heeft zijn overeenkomst voor volgend seizoen verlengd. Het bestuur is intussen ook met de spelers beginnen te praten. Het is voor alle partijen een goede zaak dat er snel zekerheid komt. Kaprijke-Bentille moet een vaste waarde in derde provinciale worden en volgend seizoen bovenin de rechterkolom van de rangschikking kunnen eindigen. Er zullen met Evergem 2020 en/of VK Watervliet misschien twee teams uit onze regio promoveren, waardoor Kaprijke-Bentille één van de weinige clubs uit het Meetjesland in derde provinciale zal zijn. Onze ploeg kan voor jonge spelers een ideale tussenstap naar een hoger niveau worden.”

Aangeboden door onze partners