Favorieten Union en Antwerp treffen elkaar al in halve finales van Croky Cup

©  BELGA

Union-Antwerp en Zulte Waregem-KV Mechelen zijn de affiches in de halve finales van de Beker van België. Dat is het resultaat van de loting van vrijdagmiddag. De heenwedstrijden worden op 1 en 2 februari gespeeld, de terugmatchen op 1 en 2 maart.

jswk, ssg, dige

Toppers Union en Antwerp komen elkaar zo al in de halve finales tegen. Union maakte donderdag in zijn kwartfinale brandhout van AA Gent (4-0). Ook Antwerp imponeerde een dag eerder. De Great Old won met 0-3 op het veld van competitieleider Racing Genk. In de competitie staan Union en Antwerp respectievelijk tweede en derde.

In de andere halve finale staan outsiders Zulte Waregem en KV Mechelen tegenover elkaar. Zulte Waregem rekende woensdag in zijn kwartfinale met 2-0 af met STVV, Mechelen haalde het met 0-1 bij Kortrijk. Afgelopen zondag stonden Zulte Waregem en Mechelen nog in de competitie tegenover elkaar. De West-Vlamingen haalden het toen met 2-0.

De finale van de Croky Cup staat in het weekend van 1 mei op het programma.

Programma halve finales (heen en terug):

Union - Antwerp

Zulte Waregem - KV Mechelen

©  BELGA

Steven Defour is op zijn hoede voor bekerclash: “Iets recht te zetten tegen Zulte Waregem”

Met een dubbele confrontatie tegen Zulte Waregem, en de heenmatch buitenshuis, viel voor KV Mechelen de meest gunstige loting uit de bus, ook al tellen uitdoelpunten niet langer dubbel. “Voor beide ploegen is dit een mooie gelegenheid om de finale te halen”, zei Malinwacoach Steven Defour onmiddellijk na de trekking.

“Antwerp of Union als tegenstander was sowieso moeilijker geweest voor ons. Ik schat de kansen op fiftyfifty. Met Vormer en Brüls deed Zulte Waregem twee uitstekende transfers. Hopelijk kunnen we richting de heenmatch begin februari daar iets tegenover zetten qua versterking. Na de verloren competitiematch van vorig weekend hebben we tegen Zulte Waregem sowieso nog iets recht te zetten. Mijn spelers zijn op revanche belust.”

Raakt KV Mechelen voorbij Essevee, dan wacht misschien wel een volledig Antwerps getinte finale tegen de Great Old. “Antwerp – KV Mechelen zou een mooie affiche zijn”, vindt ook Defour, die in Antwerpen woont en een jaar voor het Stamnummer 1 uitkwam. “Met Ritchie De Laet klikte het ontzettend goed in mijn Antwerpperiode. Net als met de dokter, bij wie ik een abonnement had. (lacht) Maar laat ons maar eerst die laatste horde richting de finale nemen.”

©  Geert De Rycke

Uitslagen kwartfinales:

Union - AA Gent 3-0

KV Kortrijk - KV Mechelen 0-1

Zulte Waregem - STVV 2-0

Genk - Antwerp 0-3

Aangeboden door onze partners