Russische president Poetin veegt vicepremier die hem probeert te corrigeren publiekelijk de mantel uit: “Waarom gedraag je je als een idioot?”

De Russische president Vladimir Poetin heeft een vicepremier woensdag publiekelijk de mantel uitgeveegd. “Waarom gedraag je je als een idioot?”, vroeg Poetin aan Denis Manturov tijdens een videoconferentie, nadat de man hem meermaals probeerde te corrigeren.

jvh

Poetin deed tijdens de vergadering zijn beklag over de vertraging bij het opmaken van overheidscontracten voor de constructie van nieuwe burgerlijke en gevechtsvliegtuigen. Vicepremier Manturov, verantwoordelijk voor Handel en Industrie, antwoordde daarop dat de “investeringsprojecten bezig zijn”, maar een geïrriteerde Poetin repliceerde snel dat het “allemaal te lang duurt”.

LEES OOK. Poetin husselt legertop door elkaar: stafchef van Russisch leger benoemd tot commandant van offensief in Oekraïne

“Sommige bedrijven hebben zelfs nog een enkele bestelling gekregen voor 2023”, ging Poetin voort, waarop hij weer werd gecorrigeerd door Manturov. “Alle bedrijven hebben hun bestelling voor dit jaar al ontvangen, dat is ook bevestigd door het ministerie van Defensie”, aldus de vicepremier.

Toen Manturov Poetin even later een derde keer corrigeerde, verloor de president zijn zelfbeheersing. “Laat ons hier een einde aan maken, wat is de bedoeling van hier met jou een robbertje uit te vechten? De directeurs hebben me gezegd dat ze nog geen contracten hebben gezien. Waarom gedraag je je als een idioot?”, aldus een duidelijk geërgerde Poetin, die Manturov vervolgens opdroeg om het probleem op te lossen “in een maand, en niet langer”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten