Voetbal 3de provinciale C Sparta Bevere - SV Everbeek: 3-2

Met een zege tegen SV Everbeek blijft Sparta Bevere in het spoor van koplopers: “Spelers zaten te rillen van de kou na de match”

Arnaud Gerardi probeert bezoeker Mathieu Laurier met een technisch hoogstandje in de luren te leggen. ©  Geert De Rycke

Bevere -

In barre weersomstandigheden won Sparta Bevere won woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen SV Everbeek (3-2). Sparta trekt de positieve lijn, vijf overwinningen op rij, van voor de jaarwisseling gewoon door. Zondag trekt Sparta naar leider VV Volkegem. De heenwedstrijd werd door Sparta gewonnen met 2-1.

Freddy De Geest

Guur weer woensdagavond. Regen en wind zorgden voor een slijtageslag. Sparta Bevere begon tegen de wind in aan de wedstrijd en keek snel tegen een achterstand aan. “Een verdedigende fout werd afgestraft”, zegt coach Krist Furniere. “Gelukkig konden we nog voor de rust de gelijkmaker optekenen. Na de rust maakten we met de wind in de rug snel het verschil. We liepen tot 3-1 uit. Na de aansluitingstreffer maakten we het onszelf nog moeilijk en dat had niet gemoeten. Deze driepunter doet deugd, omdat we tijdens de winterstop niet hebben getraind. Studenten hadden andere prioriteiten en dus had het weinig zin om met een handvol spelers te trainen. Hopelijk laat het slechte weer geen sporen na. Spelers zaten te rillen van de kou na de match.”

In de heenronde stuurde Bevere Volkegem met lege handen huiswaarts. “De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Volkegem een puntendeling verdiende. Bij hen gaan we onze huid duur verkopen, maar druk is er niet. We begonnen het seizoen met behoorlijk wat geblesseerden, maar gelukkig konden we er al een aantal recupereren. We zijn tevreden met de gang van zaken. Voor ons mag er alles en moet er niets. Nu volgen er drie belangrijke wedstrijden. Na Volkegem treffen we Breivelde-Zottegem. Met die ploeg moeten we nog een rekening vereffenen na de 3-2-nederlaag op de openingsspeeldag. Daarna is er de moeilijke verplaatsing naar Zingem.”

Bonus

De strijd om de titel met Volkegem en VV Horebeke als voornaamste kandidaten boeit, maar er is ook nog de strijd om de eindrondetickets. “Op dit ogenblik hebben we een bonus op de rechtstreekse concurrenten, maar dat kan snel veranderen. In die context gezien, zijn de volgende drie wedstrijden heel belangrijk. Kunnen we het puntentotaal nog wat aandikken, dan is de kans groot dat we een ticket voor de nacompetitie op zak hebben. Voorlopig kan ik nog geen beroep doen op Adriaan Heyndrickx. We roeien met de beschikbare riemen en hopen dat we na de kletsnatte en winderige midweekopdracht niet te veel averij opliepen.”

Volkegem hield zondag schietoefeningen tegen rode lantaarn Idegem (9-0). Door die zege wipte het over Horebeke naar de koppositie. Het team van coach Tom Lodens begint in poleposition aan de strijd om de oppergaai. De clash in Horebeke staat voor begin maart geprogrammeerd. Tot die tijd wil Volkegem de voorsprong van twee punten vasthouden.

Aangeboden door onze partners