Voetbal 2de afdeling VV A KRC Gent - KVV Zelzate 4-2

Met verlengd contract op zak loodst Joran Triest KRC Gent voorbij gretig KVV Zelzate: “In Gent zit je goed”

Joran Triest en Zelzate-aanvoerder Jens Vandenhende raken verstrengeld met elkaar na een stevig duel. ©  Nic Declercq

Gent -

KRC Gent heeft ook zijn tweede partij van 2023 gewonnen. Voor eigen publiek wonnen de Ratjes hun inhaalwedstrijd tegen KVV Zelzate met 4-2. Topschutter Joran Triest, die onlangs bijtekende in Gent, was dan ook een tevreden man. “De meeste aanbiedingen kwamen van clubs uit onze reeks, maar in Gent zit je zo goed. Ook qua speelstijl voel ik me goed bij de Ratjes.”

Stefan Smet

Na een boeiende pot voetbal hielden de Ratjes woensdagavond de drie punten thuis. De bezoekers kwamen nochtans al vroeg op voorsprong via Zwart, maar Gent sloeg snel terug via Addo en kwam zelfs op voorsprong via Triest. “Een ideale start kreeg geen vervolg”, vertelt Zelzate-coach Gino Pauwels. “We hadden het knap lastig op hun grote veld. Met snelheid op de flanken bracht Gent ons steeds meer in de problemen. Bovendien heeft het ook veel creativiteit in de ploeg. Dan weet je dat het een moeilijke avond wordt.”

Zelzate rechtte toch eens nog de rug en maakte nog voor rust gelijk via Antwi Manu, die treffer was dan ook een koude douche voor Triest en co. “Het was echt een pittige avond voor ons”, zegt Joran Triest. “Iedereen moest zich echt voor tweehonderd procent inzetten. Voor Nieuwjaar konden we soms zo moeilijk scoren, maar nu lukt het ons toch wat makkelijker. Desondanks maakten we het onszelf onnodig moeilijk. Dit zijn beslissende weken om aansluiting te vinden met de top vijf, dat blijft ook ons doel. We zijn ook nog in de running voor de periodetitel, dus de eindronde mag zeker een extra doel zijn.”

Verlossende treffer

Na rust leek Zelzate uiteindelijk niet meer bij machte om de offensieve pletwals van de Ratjes af te stoppen. Vankerkhoven en opnieuw Triest – in de slotminuut – zorgden uiteindelijk voor de 4-2-eindstand. “Eigenlijk verzuimde ik de partij al vroeger te beslissen”, sakkert Triest. “Je voelde dat Zelzate bleef pushen en zelfs bij 3-2 was het nog echt knokken. Gelukkig kon ik in de negentigste minuut de verlossende goal maken. Iedereen kan weleens een kans missen, maar ik zou het mezelf zeker kwalijk genomen hebben, mocht het nog fout zijn gelopen.”

De Gentse spits genoot heel wat belangstelling, maar verlengde vorige week zijn contract bij KRC Gent met één seizoen. “De meeste aanbiedingen kwamen van clubs uit onze reeks, maar in Gent zit je zo goed. Ook qua speelstijl voel ik me zo goed bij de Ratjes. Er heeft niet echt een club van een niveautje hoger aangedrongen. Ik wacht liever ook niet te lang. Misschien was er nog wel iets uit de bus gekomen, maar ik heb zeker geen spijt van mijn keuze om bij te tekenen”, besluit Triest.

Drie blessures, twee schorsingen

In de slotfase pakte Van Wesemael bovendien ook nog zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor de bezoekers de partij met tien man afsloten. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd. We konden onvoldoende druk naar voren zetten. Hierdoor slikten we die goals ook. De weersomstandigheden waren natuurlijk ook niet evident, maar Gent ging daar duidelijk beter mee om”, aldus Pauwels, die ook nog even stilstond bij de drukke wedstrijdkalender. “Eigenlijk is het onverantwoord dat we vlak na de winterstop meteen drie duels in één week tijd moeten afwerken. Vergeet niet dat onze spelers overdag gewoon moeten werken. Wij zijn Aalst of Lokeren-Temse niet. Jammer ook dat drie jongens uitvielen met een blessure en twee jongens een schorsing opliepen. Blijkbaar was het de eerste keer dat deze ref in tweede afdeling floot… Tja, het was gewoon de zwakste wedstrijdleiding die we dit seizoen al hadden. Dat is wel zuur.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten