Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Kjell Vandevyvere is met KVE Drongen op zijn hoede voor rode lantaarn Eendracht Aalter: “Verwacht zeker geen walk-over”

Kjell Vandevyvere (rechts) voelt zich in zijn sas bij KVE Drongen: “Op het veld ga ik er altijd vol voor en in de kleedkamer hou ik ook wel van plezier maken.” ©  Geert De Rycke

Drongen -

Na de thuiszege tegen Eendracht Elene-Grotenberge wacht er KVE Drongen opnieuw een wedstrijd voor eigen publiek. Hekkensluiter Eendracht Aalter komt op bezoek in Drongen en Kjell Vandevyvere verwacht zich allesbehalve aan een makkelijke middag. “Het is een gewond dier en daar moet je altijd voor op je hoede zijn”, zegt Vandevyvere.

Stefan Smet

“Zondag treffen we met Aalter de rode lantaarn”, steekt Kjell Vandevyvere van wal. “Tijdens de winterstop bespraken we intern al ons programma. Na Elene-Grotenberge treffen we met Aalter en SV Rumbeke immers nog twee concurrenten. Januari is voor ons gewoon een cruciale maand. Het wordt vooral zaak om opnieuw even scherp voor de dag te komen. Hopelijk kunnen we ook nu de drie punten thuishouden.” Anderzijds relativeert Vandevyvere ook de druk die op zijn team rust. “Januari is altijd wel een beslissende maand in een seizoen. Dat geldt voor ploegen die bovenin mee draaien, maar ook voor de ploegen onderin. Als we deze maand goed doorkomen, dan zullen we sowieso met een goed gevoel februari aanvatten.”

“We wonnen op bezoek in Aalter met 1-4. Halfweg stond het 0-2 en meteen na rust maakte het de aansluitingstreffer. Toen hadden we het toch eventjes moeilijk. Gelukkig scoorden we vervolgens de 1-3 en was de match beslist”, bespreekt Vandevyvere nog eens het onderlinge duel met Aalter in de heenronde. “Met hen ben je nooit klaar. Vergeet niet dat ze vlak voor de winterstop wonnen van Tempo Overijse. Je leest ook genoeg in de interviews met hun spelers dat ze nooit opgeven. Verwacht je dus zeker niet aan een walk-over. Aalter is een gewond dier en daar moet je altijd voor op je hoede zijn.”

Jongeren op sleeptouw nemen

Uiteraard beseft Vandevyvere dat Drongen ook al flink wat mentale veerkracht heeft getoond. “Wij waren ook een poosje aangeschoten wild. Nu winnen we twee keer in drie matchen. Geluk speelt daarin ook een rol. In de heenronde boekten we een twee op zes tegen FC Voorde-Appelterre en HO Kalken. Eigenlijk hadden we toen ook vier op zes of zelfs zes op zes kunnen sprokkelen. In de slotminuten slikten we tegen Voorde-Appelterre een wereldgoal en tegen Kalken werd een winninggoal onterecht afgekeurd voor buitenspel. Zulke fases zijn vaak heel belangrijk.”

“Eigenlijk is er voorts niet zoveel veranderd in ons team. We moeten het van het groepsgevoel en de wedstrijdmentaliteit hebben. Eigenlijk heeft onze coach dat altijd gezegd. Hij gaat altijd uit van onze eigen sterktes. Vorig seizoen speelden we ook vaak in dit systeem waarbij we ook al eens op de counter de tegenstander proberen pijn te doen. Ach, je moet gewoon telkens alles geven, veel geheimen zijn er niet.”

Als ervaren kracht heeft de 31-jarige centrale verdediger het naar zijn zin in Drongen. “Ik voel me hier uitstekend. Op het veld ga ik er altijd vol voor en in de kleedkamer hou ik ook wel van plezier maken. Dat kan altijd perfect bij Drongen. Ik ben een speler geworden die de jongere spelers op sleeptouw neemt. Samen met Ward Baert en Kevin Frans probeer ik de groep te helpen en dat lukt sinds enkele weken best aardig (lacht).”

Aangeboden door onze partners