Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

KSC Dikkelvenne begint met match op Eendracht Aalst aan de terugronde: “Gaan ons niet te veel meer aanpassen aan de tegenstrever”

Voor KSC Dikkelvenne en coach Lieven Gevaert staat een verplaatsing naar het Pierre Cornelisstadion op de rol: “Een wedstrijd in Aalst blijft altijd een mooie affiche.” © Geert De Rycke

Gavere -

KSC Dikkelvenne kreeg aan de Hofkouter een stevig pak voor de broek van een toen nog impressionant spelend Eendracht Aalst. Inmiddels likken de Ajuinen hun wonden na vier nederlagen op rij. Dikkelvenne tankte net voor de jaarwisseling vertrouwen met de even deugddoende, als broodnodige zege tegen KVK Westhoek.

Freddy De Geest

De wedstrijd tegen KVK Westhoek bezorgde de ploeg van voorzitter Geert Gevaert een goed gevoel. “Een wedstrijd in Aalst blijft altijd een mooie affiche”, zegt coach Lieven Gevaert. “Dat we in de heenronde met forfaitcijfers van hen verloren, zullen we meenemen in onze voorbereiding naar de wedstrijd toe. In principe is het niet in Aalst dat wij punten moeten gaan pakken, maar in de situatie waarin we verkeren, is elk punt belangrijk. Dat Eendracht vier keer op rij verloor, is een mes dat langs twee kanten snijdt. Er is daar al altijd veel druk en die zal week na week toenemen. Enerzijds zal bij de Ajuinen ook het revanchegevoel spelen, maar ook de onzekerheid na de verloren matchen. Cijfers liegen niet en kruipen tussen de oren”, zegt coach Lieven Gevaert.

“Wij zitten in het pelotonnetje net boven de degradatiezone. Ik wil zaterdagavond zien of we stappen hebben gezet in vergelijking met de wedstrijd uit de heenronde. Kunnen we in Aalst een goede prestatie aan puntenwinst koppelen, dan zou dat schitterend zijn. Verliezen we, en dat moet je bij een topploeg incalculeren, dan is dat geen ramp. De manier waarop is voor mij belangrijk. Vanaf nu gaan we strijden vanuit onze sterktes en ons niet te veel meer aanpassen aan de tegenstrever. Het betekent niet dat we in Aalst zonder plan aan de match gaan beginnen. Door de schorsingen van Jelle De Schryver en Sasha Besliaha en de blessures van Maxime De Smet (sleutelbeenbreuk) en Staf Hoebeke (patellapees) moeten we opnieuw puzzelen, maar we geraken er wel uit.”

Niet overhaast te werk gaan

Na de passage in Aalst volgt voor Dikkelvenne een belangrijk vierluik. Olsa Brakel zakt naar de Hofkouter af vooraleer er verplaatsingen naar KVV Zelzate en Racing Harelbeke op het programma staan. Torhout sluit het vierluik af. “Iedere wedstrijd is belangrijk, maar de matchen tegen de rechtstreekse concurrenten winnen aan belang. Van HSV Hoek namen we Jahrdell Constansia met onmiddellijke ingang over. Die jongen bleef bij mijn ex-ploeg wat op zijn honger zitten en hoopt bij ons zijn carrière te herlanceren. We gaan niet overhaast te werk en nemen de tijd om Jahrdell op het juiste moment te brengen. In Aalst zullen Gianni Desmet, die de ploeg verlaat, en Nasseredine Mazouz in het hart van de defensie voetballen. Veel andere opties hebben we niet”, besluit Lieven Gevaert.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten