Basketbal BNXT League Okapi Aalst

Dorian Marchant bekampt met Okapi Aalst onbekende tegenstander: “Luik maakte geen beelden”

Het is afwachten voor Dorian Marchant en zijn Aalsterse ploegmaats: “Luik onderging een ware metamorfose waardoor we tegen een volstrekt nieuwe tegenstrever staan.” ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Na vijf opeenvolgende nederlagen hoopt Dorian Marchant (29) vrijdagavond in het Forum opnieuw aan te knopen met de zege. De Aalsterse Sinjoor weet dat Okapi voor een zware taak staat tegen het fors versterkte Luik, dat landskampioen Oostende onlangs een voetje lichtte.

Wim Redant

In de heenmatch leed Okapi Aalst een pijnlijke nederlaag tegen een pover gestoffeerd Luik, dat toen nog als het kneusje van de klas werd beschouwd. Inmiddels zorgden Amerikaanse investeerders voor een stevige financiële injectie waardoor de jarenlang opgebouwde schuldenberg in een ruk verdween, terwijl de ploeg ook sportief stevig versterkt werd. Zo werd Niels Van den Eynde weggehaald bij Antwerp Giants en werden twee Amerikanen aangetrokken met AJ John en Anthony Cambo. Aan het trainersroer staat niet langer Lionel Bosco, maar wel de Amerikaan Brad Greenberg die met Hagins, Rodriguez en Dragan over scherpe afwerkers beschikt.

“Voor mij zijn die namen onbekend. Luik onderging een ware metamorfose waardoor we vrijdag tegen een volstrekt nieuwe tegenstrever staan. Ik weet niet wat we mogen verwachten”, bekent Marchant, die in de heenmatch geblesseerd op de tribune zat. “De rug blijft mijn tere punt. Ik probeer onheil te voorkomen door blessurepreventie, maar dat lukt niet altijd. Op de club is ook niet altijd een kinesist aanwezig. Okapi beschikt nu eenmaal niet over het budget van Oostende en Antwerp Giants om de medische staf permanent te bemannen. In de heenmatch zat ik op de eerste rij en zag ik Okapi 35 minuten de wedstrijd controleren om nadien in elkaar te stuiken. Jammer, maar die nederlaag ligt intussen al ver in het verleden. In het Forum kunnen we steeds iets meer en dus gaan we voluit voor de overwinning, al weten we totaal niet waar we ons mogen aan verwachten.” Doorgaans filmen de clubs hun wedstrijden en worden de beelden uitgewisseld, maar Luik hield zich niet aan dat protocol. “Luik maakte blijkbaar geen beelden zodat het mysterie groot blijft. We kregen wel individuele beelden van de verschillende spelers bij hun vorige clubs.”

Vreemde kalender

Coach Thomas Crab was ontstemd over de makke prestatie op Leuven Bears. “Iedereen was ontgoocheld, ook de spelers. Net als tegen Antwerp Giants kenden we een offday en bakten we er niets van. We krijgen met Luik thuis en Mechelen uit nu twee matchen op drie dagen geserveerd. Een vreemde kalender als je weet dat volgende week geen wedstrijd gepland staat. Vrijdag zijn we onze trouwe fans een klinkende revanche verschuldigd na de non-match tegen Leuven.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt