Witte rook bij bpost in Keerbergen: medewerkers gaan zaterdag opnieuw aan de slag

©  rr

De directie en vakbonden van het bpostkantoor in Keerbergen in Vlaams-Brabant zijn vrijdag tot een akkoord gekomen. Dat meldt Rudi Arnalsteen, gewestelijk secretaris bij ACOD Post, vrijdagmiddag. Plannen om een reorganisatie door te voeren, maakten dat het personeel het werk voor drie dagen heeft neergelegd. Morgen/zaterdag gaat iedereen weer aan de slag.

jvhBron: BELGA

De directie van bpost wou het aantal dienstrondes van het kantoor in Keerbergen verminderen van elf naar tien. Ze deed dat omdat het aantal brieven dat rondgestuurd wordt de laatste jaren in dalende lijn zat. De werknemers van het kantoor vreesden echter dat de werkdruk en de briefvolumes per ronde sterk zouden toenemen. De reorganisatie was gepland om op 23 januari in te gaan. 

Sinds woensdag deze week had het twintigtal werknemers daarom het werk neergelegd. Ondertussen waren vakbonden en directie aan tafel gegaan om te onderhandelen. Vrijdagmiddag is een compromis gevonden. Bovenop de tien diensten zal een versterkingsdienst worden ingericht, die tot 23 juli zal blijven bestaan. In de maand juli wordt het systeem geëvalueerd en bekeken of de versterkingsdienst behouden moet blijven of niet. 

Vanaf morgen/zaterdag hervat het personeel het werk, meldt vakbondsman Arnalsteen. De krantenbedeling kan zaterdag dus doorgaan zoals gepland. Brieven worden in het weekend sowieso niet verdeeld. Vanaf maandag kan de brievenbedeling opnieuw opgestart worden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten