Harry Styles prijkt bovenaan Ultratop jaarlijst 2022

Harry Styles ©  GC Images

De hit ‘As it Was’ van Harry Styles prijkt op het nummer 1 in het jaaroverzicht van de Ultratop. Het nummer was de best verkochte single in België vorig jaar. Voor het best verkochte album blijven we in eigen land: daar voert Stromae de lijst aan met ‘Multitude’.

jvhBron: BELGA

Ultratop is de officiële hitparade van België, met afzonderlijke lijsten voor Vlaanderen en Wallonië. Het gaat om de lijsten met de meest verkochte singles en albums van 2022. 

‘As it Was’ van Harry Styles staat niet alleen bovenaan in de Vlaamse lijst van singles, maar neemt ook in de Belgische lijst de eerste plaats in. Op een tweede plaats in de Vlaamse single lijst vinden we Metejoor met ‘Dit is wat mijn mama zei’. Op de derde, vierde en vijfde plaats staan respectievelijk Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K. met ‘Vluchtstrook, Meau met ‘Dat heb jij gedaan en Gayle met ‘ABCDEFU’.

In de Ultratop-lijst met albums is het Stromae die de Belgische lijst aanvoert met ‘Multitude’. In de Vlaamse lijst staat Metejoor bovenaan met ‘Metejoor’, gevolgd door K3 met ‘Waterval’, Harry Styles met ‘Harry’s House’, Camille met ‘SOS en opnieuw Stromae met ‘Multitude’. 

De Ultratop-lijst is een lijst van de meest verkochte singles en albums. Die worden samengesteld op basis van een wekelijkse verzameling van fysieke verkopen bij een selectie van onafhankelijke verkopers, webshops en ketens. Daarnaast worden ook de aantallen van de download- en streamingplatforms en airplay (Radiomonitor) dagelijks verwerkt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook