Volleybal  nationale 2 (m)  Kapelle-op-den-Bos

Libero Joran Dewael bouwt feestje met Kapelle-op-den-Bos ondanks rode kaart: “Ik liet me meeslepen door de derbysfeer en de aanwezigheid van ex-ploegmaat Jan-Pieter Vossen in het andere kamp”

Kapelle-op-den-Bos trok in Machelen in de heenronde in de tiebreak het laken naar zich toe. Ook op eigen terrein zegevierde Eternit na een beklijvende tiebreak die met 16-14 in het voordeel werd beslecht van het team van de Opdorpse thuislibero Joran Dewael (21).

Wim Redant

Joran Dewael bouwde een uitbundig feestje na een bewogen derby die net als in de heenwedstrijd pas in money time werd beslecht. “Winnen van Machelen was noodzakelijk”, zegt Dewael. “We startten misschien wel als favoriet, al waren de meningen daarover verdeeld. In de heenmatch zetten we een 2-0-achterstand nog recht. Dit keer wonnen we de eerste set, maar bij een 1-2-achterstand stonden we met het mes op de keel. We redden een tiebreak uit de brand waarin we konden rekenen op een sublieme Gregory Mistrez. We lagen tijdens de verloren sets in de clinch met een warrige arbitrage wat resulteerde in een gele kaart voor Stijn Coutereels en een rode kaart voor mezelf. Ik incasseerde de eerste rode kaart uit mijn carrière. Doorgaans kan ik me nochtans beheersen en zijn het eerder andere spelers die hun mondje roeren. Ik liet me meeslepen door de derbysfeer en de aanwezigheid van onze gewezen ploegmaat Jan-Pieter Vossen in het andere kamp. Die mocht onder geen beding komen winnen. De arbitrage stond ook echt niet op peil met tal van dubieuze beslissingen.”

Promoveren

Dewael haalde opgelucht adem dat zijn rode kaart niet gepaard ging met een nederlaag. “Ik dank Wietse Van Aken die op de hoekreceptie op hoog niveau speelde. Ook Yorick Van De Velde vertolkte alweer een belangrijke rol met zijn inzicht en intelligentie. Machelen kloppen bezorgde me een geweldig gevoel. Machelen is niet alleen onze buur en ook wel wat aartsrivaal, maar het beschikt ook over een goede ploeg en een uitstekende coach met Martijn Koelman. We toonden dat Eternit nog net over iets meer kwaliteit beschikt.”

De Opdorpse libero klinkt bijzonder ambitieus. “We sprongen haasje over met Machelen en zitten nu in het spoor van Sporta Brusssels en VHL B. We leden dit seizoen vooralsnog slechts twee nederlagen en steken onze ambitie zeker niet weg. De voltallige spelersgroep staat te popelen om een reeks hogerop te klimmen. Bij Londerzeel vierde ik al eens een titel in Promo 3. Dat wil ik best nog eens overdoen. Ik ging intussen aan de slag bij Paswerk dat grote bedrijven helpt in de IT-sector. We stellen mensen met autisme te werk omdat die vaak over veel inzicht beschikken.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt