Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

In West-Vlaanderen beginnen aanvoerder Jyrki Franssens en Avanti Stekene aan terugronde: “Doorgaan zoals we bezig zijn”

Kapitein Jyrki Franssens is alvast op zijn hoede voor de komende tegenstander: “Ik schat Wielsbeke behoorlijk hoog in, in elk geval hoger dan hun rangschikking doet vermoeden.” ©  Nic Declercq

Stekene -

Net als bij alle andere teams werden ook bij Avanti Stekene in de nieuwjaarsperiode goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Aanvoerder Jyrki Franssens doet daarentegen geen grote uitspraken.

Ivan Elegeert

“In zijn nieuwjaarsboodschap was onze trainer duidelijk”, zegt Franssens. “Hij verwacht van ons dat we in 2023 doorgaan zoals we bezig waren. We staan in de top vijf en konden in elke wedstrijd onze voet naast die van de tegenstander zetten. In de ene wedstrijd lukte dat wat beter dan in de andere, maar globaal gezien staan we toch al iets verder dan vorig jaar. Het komt er nu dus op aan om die lijn door te zetten, om op die manier ons doel van de eindronde te halen.”

Na de laatste wedstrijd van 2022, die de Waaslanders met 3-1 wonnen van KVE Drongen kregen de spelers twee volledige weken vrij. “Iedereen kreeg wel een loopschema mee. Vorige week speelden we dan een oefenwedstrijdje tegen Svelta Melsele, maar daarin kwam heel wat kernspelers voorzichtigheidshalve niet aan de aftrap. Kwestie van geen risico op blessures op te lopen, maar ik ga ervan uit dat we vanaf nu weer op volle sterkte kunnen spelen.”

Ongeslagen op verplaatsing

Franssens hoopt wel dat het in de thuiswedstrijden wat beter gaat. In de heenronde liet Stekene op eigen terrein liefst dertien punten liggen. Er werd thuis verloren tegen Wolvertem Merchten, KVC Jong Lede en FC Voorde-Appelterre. “Al vond ik dat we enkel tegen Voorde-Appelterre de wet van de sterkste moesten ondergaan. Ik denk dat zijn echt wel het sterkste collectief hebben. Want in deze reeks komt het er vaak niet op aan om de meest ronkende namen op het scheidsrechtersblad te hebben, maar wel om als groep het sterkst voor de dag te komen. Intussen tellen ze ook al vier punten voorsprong. Ik zie hen steeds meer als de titelfavoriet.”

Zondag hervat Stekene de competitie met een verplaatsing naar Wielsbeke. “Meteen een lastige tegenstander. In de heenwedstrijd stonden we aan de rust 2-0 voor, maar na de koffie kwam Wielsbeke nog langszij. Ik heb onthouden dat het een team is dat hoge druk zet en heel stevig is in de duels. Ze hebben ook heel wat gestalte in de ploeg, waardoor ze ook op stilstaande fases sterk uit de hoek komen. Ik schat ze behoorlijk hoog in, in elk geval hoger dan hun rangschikking doet vermoeden. Als ze meer regelmaat in hun prestaties kunnen leggen, kunnen ze zeker nog wat plaatsen stijgen. Laat ze daar maar mee wachten tot na onze wedstrijd van volgende zondag. Op verplaatsing verloren we dit seizoen nog niet. Die traditie wil ik zondag niet breken”, lacht de Stekense aanvoerder.

 Quote Extra

Aangeboden door onze partners