‘Live’ loting halve finales Croky Cup gebeurde helemaal niet live: uitslag was al voor de middag bekend

Bizarre communicatie van de Pro League. Fans konden de loting voor de halve finales van de Croky Cup vrijdagmiddag om 12.00 uur via een ‘livestream’ volgen, maar nog vóór twaalf uur circuleerde de uitslag al. In werkelijkheid ging de loting vrijdagochtend door.

Jonas Withouck, Diederik Geypen

Net als bij de loting voor de kwartfinales lanceerde de Pro League een ‘stream’ via YouTube. Daarop konden de fans vanaf 12.00 uur te weten komen welke affiches uit de bus zouden komen. Union kwam als eerste uit de trommel en treft Antwerp, Zulte Waregem neemt het op tegen KV Mechelen.

Die affiches circuleerden vóór de middag al. De clubs werden niet officieel op de hoogte gebracht door de Pro League, maar sommige clubs hadden al vernomen tegen wie ze zouden uitkomen nog voor de ‘livestream’ begon. En dat zou bij de kwartfinales ook al het geval geweest zijn.

Pro League bevestigt

De Pro League verkoopt de loting als een livestream, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Voor alle duidelijkheid: een loting hoeft ook niet live uitgezonden te worden. En de Pro League benadrukt dat alles uiteraard officieel gebeurt, met waarnemers van de voetbalbond en andere bevoegden die erop toezien dat alles eerlijk verloopt.

Waarom de loting niet écht live uitgezonden wordt? Om het filmpje met de tussenstukken - waarin onder meer beelden van wedstrijden getoond worden - aan elkaar te kunnen monteren, zodat alles er professioneel uitziet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners