Wielrennen Elite Team Flanders-Baloise

Ruben Apers begint in Mallorca aan zijn derde profseizoen: “Ik koers op mijn gevoel, al is dat soms iets te nonchalant”

Ruben Apers voelt zich in zijn sas in het warme weer in het Spaanse Altea: “In de zomermaanden ben ik op mijn best.” ©  Getty Images

Altea -

Hotel Cap Negret is de uitvalsbasis van Team Flanders-Baloise, de keurgroep van ploegmanager Christophe Sercu. Jaar na jaar streven pater familias Walter Planckaert en co. er naar om een hecht team in elkaar te knutselen. Na vijf dagen vertoeven bij de ploeg kunnen we stellen dat de ploegleiding geslaagd is in zijn streven naar de juiste teamspirit.

Freddy De Geest

Ernst als het moet, fun als het kan. De intensiteit van de trainingen werden gecompenseerd door momenten van ontspannen, leute en plezier. Ruben Apers (24) begint net als vorig jaar in Mallorca. Met plezier bladert de Waaslander uit Vrasene nog eens door het vorige seizoen. “Wàt een ervaring was me dat in de Omloop Het Nieuwsblad”, lacht Apers de tanden bloot. De zon geeft van jetje in Altea. Gelukkig zorgt een stevig briesje nu en dan voor verpozing. “Toen we in de Omloop voorop geraakten, riep er in het wedstrijdbegin nu en dan iemand mijn naam. Naarmate de bergzone vorderde, riepen er steeds meer. Ik ging mee in hun verhaal, te gek voor woorden. Dit mogen meemaken, motiveert en prikkelt om het ook in de toekomst in zeg maar de Ronde of Parijs-Roubaix te proberen. Als weet ik ook wel dat dat straffere kost is en het deelnemersveld van een ander niveau.”

“In de zomermaanden ben ik op mijn best. Ik prefereer lastige koersen. Ik ben niet de beste klimmer of sprinter, maar kom wel tot mijn recht als bij de meeste renners de beste kantjes er af zijn gereden en ik opsta. Stap voor stap wil ik de waardeladder beklimmen. Dit is mijn derde seizoen. In het eerste seizoen kende ik pech. Vorig jaar kon ik echt proeven. Ik weet nu wat er me te wachten staat. Ik versierde podiumplaatsen in de Omloop Mandel-Leie-Schelde en in Ruddervoorde Koerse. De zesde plaats in de 1.1-wedstrijd in Zottegem, de Egmont Cycling Race, staat in vet aangestipt. Dit jaar wil ik in koeren van dat niveau scoren. Ook in de wedstrijden van de Pro Series moeten we in staat zijn om iets mee te pikken. Koersen doe ik op gevoel, soms te nonchalant, dat besef ik, maar daar werk ik aan.”

Stage werpt vruchten af

In december werkte de renner van Team Flanders-Baloise al een deugddoende stage af in Girona. “Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Die was op maat en werpt vruchten af. Dat ondervind ik nu tijdens deze ploegstage. In Mallorca krijgen we meteen lastige ritten voor de wielen geschoven. Hopelijk is het er goed weer. In het voorjaar mijn niveau van vorig jaar tijdens de zomer halen, zou een stap in de goede richting zijn. Indien de benen goed zijn, wil ik goede resultaten laten optekenen. In de absolute topwedstrijden strijden we met ongelijke wapens. Ons daar in de kijker rijden door aan boord te klimmen van de vlucht van de dag is het hoogst bereikbare”, laat de realist Apers tot slot nog optekenen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt