Belg zal minder geld moeten neertellen voor nieuwe Tesla

©  REUTERS

De Amerikaanse wagenbouwer Tesla gaat in Europa en de Verenigde Staten de prijzen van zijn elektrische wagens duidelijk verlagen. Ook in ons land zal een Tesla goedkoper worden.

ltoBron: BELGA

De prijs kan tot 20 procent lager gaan, afhankelijk van het model en de markt. Zo is bij de duurste modellen op de thuismarkt sprake van een prijsdaling die kan oplopen tot 21.000 dollar. De goedkoopste versie van de Model Y wordt 20 procent goedkoper op de Amerikaanse markt. De basisversie kost er dan 52.990 dollar, wat nog zakt omdat er sinds kort in de VS een belastingkrediet is dat kan oplopen tot 7.500 dollar.

Ook in de belangrijke Europese markten, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, zijn de prijzen verlaagd. In Nederland, België, Oostenrijk en Zwitserland worden Tesla’s eveneens goedkoper. Zo bedraagt in België de prijs van het instapmodel van een Model 3 voortaan 44.900 euro op de website van het automerk. Bij een Model Y is dat 46.990 euro.

Door de prijsverlagingen worden de Tesla-modellen mogelijk betaalbaarder voor meer consumenten. De prijsverlagingen zijn echter nadelig voor degenen die onlangs een Tesla hebben gekocht, aangezien de tweedehandswaarde nu lager is.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten