Harry schreef zijn boek voor de kinderen van William: “Een van hen zal, net als ik, de reserve worden”

©  Utrecht Robin/ABACA

Prins Harry heeft nog genoeg materiaal voor een vervolg op zijn boek ‘Reserve’, maar of mensen dat te lezen krijgen, is nog maar de vraag. In een interview met The Telegraph vertelt de prins en kersverse auteur dat koning Charles en prins William hem dat “nooit zouden vergeven”. Hij gaat in het interview ook dieper in op zijn motivatie om het boek uit te brengen.

lto, gliBron: BELGA, The Telegraph

In het interview zegt de prins dat zijn boek ‘Spare’, dat afgelopen dinsdag uitkwam, in eerste instantie twee keer zo lang was. Een groot deel van die extra pagina’s ging over vervelende interacties met zijn vader en broer.

“De eerste versie was anders. Het was achthonderd pagina’s en nu zijn het er vierhonderd. Het hadden twee boeken kunnen zijn”, zegt de prins. “Het was moeilijk om dingen te schrappen. Er zijn enkele dingen gebeurd, vooral tussen mij en mijn broer, en tot op zekere hoogte tussen mij en mijn vader, waarvan ik gewoon niet wil dat de wereld het weet. Ik ben namelijk bang dat Charles en William het mij nooit zouden vergeven als ik deze informatie deel.”

LEES OOK. Hij had nog maar één keer echt geweend om zijn moeder: onze man leest meer dan schandalen in boek prins Harry (+)

De hertog van Sussex vertelt aan The Telegraph dat hij zich “verantwoordelijk” voelt voor zijn neefjes George en Louis en zijn nichtje Charlotte, de kinderen van William en Kate. Volgens Harry was dat een van de redenen om zijn boek uit te brengen: “Ik weet dat sowieso een van die kinderen zal eindigen zoals ik, als de reserve. En dat doet me pijn. Het baart me zorgen.”

Harry liet ook weten dat William het niet eens is met die motivatie. “Mijn broer en ik hebben er wel eens over gesproken. Hij heeft me toen heel duidelijk gemaakt dat zijn kinderen niet mijn verantwoordelijkheid zijn”, zegt hij in het interview. “Maar ik vond het toch noodzakelijk om dingen recht te zetten. Dit gaat niet over het neerhalen van de monarchie. Ik wil ze redden van zichzelf. Ik weet dat mensen me gaan haten hierom.”

LEES OOK. Prins Harry betrapt op fouten in controversieel boek: “Je vraagt je af hoeveel andere feitelijke onjuistheden er nog te vinden zijn” (+)

Prins Harry hoopt met zijn boek de cyclus te doorbreken zodat niemand in de toekomst nog dezelfde “traumatische” ervaring moet meemaken als hij en zijn broer. Hoewel hij beseft dat zijn familie waarschijnlijk niet heel blij is met zijn onthullingen, denkt Harry dat ze binnen een aantal jaar toch zullen inzien dat ze hem dankbaar moeten zijn.

De jongste zoon van koning Charles doet in zijn boek onder meer uit de doeken hoe hij ooit op een veldje naast een Britse pub zijn maagdelijkheid verloor en hoe hij tijdens zijn diensttijd in Afghanistan 25 leden van de taliban doodde. Verder vertelt Harry onder meer over zijn relatie met zijn broer, kroonprins William, en gaat hij in op de dood van zijn moeder, prinses Diana.

LEES OOK. Boek prins Harry meer dan 1,4 miljoen keer verkocht in één dag

Aangeboden door onze partners