Ze kan het nog: Kirsten Flipkens steekt in Hobart haar zevende dubbeltitel op zak

©  AFP

Kirsten Flipkens heeft zaterdag het dubbelspel op het WTA250-toernooi in het Australische Hobart (hard/259.303 dollar) op haar naam geschreven.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Flipkens won in de finale aan de zijde van de Duitse Laura Siegemund, met wie ze het eerste reekshoofd vormt, van het Zwitsers-Hongaarse duo Viktorija Golubic/Panna Udvardy in twee sets: 6-4, 7-5. De partij duurde 1.31 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Kempense schakelde in de halve finales nog Kimberley Zimmermann en de Oekraïense Nadiya Kichenok uit.

De pas 37-jarige Flipkens zette in de zomer van 2022 op Wimbledon, met een nederlaag in de tweede ronde tegen Simona Halep, een punt achter haar loopbaan in het enkelspel. In het dubbelspel komt ze wel nog in actie. Eerder veroverde ze al zes titels in het dubbelspel, waarvan de laatste in oktober vorig jaar met Siegemund in Cluj-Napoca. Voordien was ze de beste in Seoel (in 2016 met de Zweedse Johanna Larsson), in ‘s-Hertogenbosch (in 2017 met de Slovaakse Dominika Cibulkova), in Linz (in 2018 met Larsson), in Lugano (in 2018 met Elise Mertens) en in Mallorca (in 2019 met Larsson). In 2019 schopte ze het in Hobart ook tot in de dubbelfinale maar toen verloor ze aan de zijde van Larsson.

©  ISOPIX

“Heel constant en agressief op sleutelmomenten”

Kirsten Flipkens schreef zaterdag het dubbelspel op het WTA250-toernooi in het Australische Hobart (hard/259.303 dollar) op haar naam. Ze won in de finale aan de zijde van de Duitse Laura Siegemund, met wie ze het eerste reekshoofd vormde, van het Zwitsers-Hongaarse duo Viktorija Golubic/Panna Udvardy in twee sets (6-4 en 7-5). “Het is geweldig om het jaar te beginnen zoals ik het vorige eindigde, met een titel”, reageerde Flipkens.

“De omstandigheden waren duidelijk anders”, trok Flipkens de vergelijking. “We spelen weer outdoor en het was heet. Het was dus niet zo vanzelfsprekend, ook omdat het hier altijd erg winderig is, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de kwaliteit van het tennis dat we hebben getoond. Laura had wat problemen met haar opslag, maar we vonden de oplossingen, zoals bij 5-4 in de tweede set. We speelden zeer constant en agressief op de sleutelmomenten. En dan is een titel winnen zonder een set te verliezen altijd fijn voor het begin van een grandslamtoernooi.”

Het is de zevende dubbeltitel voor Flipkens, die sinds Wimbledon afgelopen zomer niet meer in het enkelspel uitkomt. Het is haar tweede triomf met Siegemund, na winst in Cluj-Napoca in oktober vorig jaar. “We zijn allebei goede dubbelspeelsters en vullen mekaar op het veld aan. Dit is pas ons derde toernooi samen en we tellen al twee titels, net als een halve finale in een WTA500-toernooi. Onze persoonlijkheden zijn heel verschillend buiten het veld, we zijn een beetje als yin en yang, maar op het veld passen we goed bij elkaar. En dat is het belangrijkste. Ik hoop dat we reekshoofd zijn voor de Australian Open, maar ik denk dat we met optimisme dit toernooi kunnen aanvatten.”

Aangeboden door onze partners