UPDATE. Beelden tonen moment dat vuurwerk ontploft bij voormalige woning van ‘De Algerijn’

Onbekenden hebben afgelopen nacht een zwaar stuk vuurwerk naar de voordeur van een woning in de Koolstraat in Borgerhout gegooid. Het gaat om de vroegere woning van ‘De Algerijn’ maar ondertussen wonen er andere mensen. Intussen zijn beelden opgedoken van het moment waarop de vuurwerkbom ontploft. Daar is de vermoedelijke dader te zien, die wegvlucht na de ontploffing.

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

De politie werd zaterdagmiddag gebeld door de nieuwe bewoners van een huis in de Koolstraat in Borgerhout. “Afgelopen nacht rond 4 uur is door onbekenden een zwaar type vuurwerk gegooid naar de voordeur”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De bewoners waren ’s nachts niet thuis en niemand belde toen de politie. “Toen ze kort voor de middag de ontdekking deden, hebben de nieuwe bewoners - het huis is recent van eigenaar veranderd - meteen de politie verwittigd.”

©  BFM

Het labo en de federale gerechtelijke politie zijn volop bezig met het onderzoek. Op dit moment lijkt het erop dat de aanslag bedoeld was voor de vroegere bewoners van het huis. Tot voor enkele maanden werd het bewoond door de moeder van de bekende drugscrimineel Mohamed Reda C. alias ‘De Algerijn’. Recent werd de woning te koop gezet en ondertussen zijn er andere eigenaars. Die nieuwe bewoners, die net dit weekend wilden intrekken, zijn volgens het parket niet gekend als betrokken bij drugs. De politie kwam zaterdagmiddag meteen een mobiele camera plaatsen in de Koolstraat.

Op beelden die onze redactie ontving, is te zien hoe de vermoedelijke dader toekomt en uit beeld verdwijnt. Daarna klinkt een oorverdovende knal en spurt de jongeman weg.

Het is de derde aanslag in een week tijd in Antwerpen. Maandag namen onbekenden een woning onder vuur in Merksem, een van die kogels kostte het leven van de 11-jarige Firdaous. Donderdagnacht werd een appartement in Hoboken geviseerd.

In het verleden, toen de familie van C. er nog wel woonde werd het huis in de Koolstraat ook al enkele keren geviseerd. In 2017 werd de garagepoort beschoten en in het najaar van 2021 ontplofte een explosief tegen de gevel. ‘De Algerijn’ werd afgelopen week zelf nog tot acht jaar cel veroordeeld in een dossier rond aanslagen in het drugsmilieu en wordt vervolgd in verschillende dossiers van drugsgeweld, corruptie en de hacking van havenbedrijf AET.

©  BFM

©  BFM

LEES OOK. Rechtbank geeft spilfiguren uit drugsoorlog nog wat jaren cel extra

 sare

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten