Voetbal 3de afdeling VV A SK Roeselare-Daisel - SV Rumbeke 3-0

Prinsley Kimvwdi scoort meteen voor Roeselare-Daisel in vlotte derbyzege: “Mijn debuut is me best bevallen”

Prinsley Kimvwdi (midden) scoorde op het halfuur de 2-0. © Bart Vandenbroucke

ROESELARE -

SK Roeselare-Daisel is de ‘Ploeg van ’t Stad’. De fusieploeg legde zaterdagavond een onmondig SV Rumbeke met 3-0 over de knie en mag zich opmaken voor een verlengd verblijf in derde afdeling. Aanwinsten Prinsley Kimvwdi en Tibo Van De Velde deden wat van hen verlangd wordt en scoorden meteen bij hun debuut.

Geoffrey Vandenbulcke

Met ongeveer 1.000 toeschouwers lachte de Roeselaarse kassier zaterdag zijn tanden bloot. Rumbeke toonde zich aanvankelijk de evenknie van de thuisploeg en tekende op het kwartier voor de eerste kans via Woodruff. Het spel ging snel op en neer, tot op het halfuur Roeselare-Daisel genoeg had aan vier dolle minuten om twee keer te scoren. Eerst kopte Dejonghe een vrijschop mooi voorbij doelman Vonck en meteen daarop was debutant Kimvwdi iedereen te snel af: 2-0. Rumbeke kreeg een mentale opdoffer waarvan het niet meer herstelde. Een kwartier voor tijd legde die andere debutant Tibo Van De Velde de eindstand vast.

Bij Roeselare-Daisel kwam de 21-jarige Prinsley Kimvwdi verrassend aan de aftrap en hij speelde zich met enkele verschroeiende acties en een doelpunt meteen in de gunst van het thuispubliek. “Ik ben hier al enkele maanden aan de slag, maar pas sinds na de winterstop was ik speelgerechtigd”, vertelde de sympathieke Nederlander. “Mijn debuut is me best bevallen. Ik keek hier al geruime tijd naar uit en brandde van verlangen om mijn kunnen aan de fans te demonstreren. Dat is mij aardig gelukt. Scoren bij je debuut is niet voor iedereen weggelegd. We zijn uitermate tevreden met deze klinkende 3-0 in de stadsderby en doen een uitstekende zaak voor het behoud. Mijn jeugd sleet ik bij Club Brugge. Daarna voetbalde ik bij ADO Den Haag, Sparta Rotterdam en het Tsjechische Viktoria Pilsen. Vorig seizoen had ik het moeilijk en verloor ik mijn speelplezier. Op aanraden van mijn goede vriend Maxim Vandelannoitte koos ik voor de sprong in het onbekende bij Roeselare-Daisel, maar ik heb er nog altijd geen spijt van gehad. Mijn ambitie? Op termijn een stap hoger zetten, maar eerst mij bewijzen op Schiervelde, waar ik het speelplezier heb teruggevonden.”

Bij Rumbeke waren ze minder opgetogen met het resultaat. “Natuurlijk had ik er meer van verwacht”, zuchtte Laurens Vandenheede. “Het werd opnieuw het verhaal van het hele seizoen. We waren aanvankelijk de betere ploeg, maar het lukt ons niet om ons goede voetbal in doelpunten om te zetten. Of we het nog zien zitten? We geven niet op, maar als je weinig scoort en je slikt te gemakkelijk goals, dan wordt het moeilijk. Zaterdag thuis tegen Drongen is het andermaal van moeten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten