VIDEO. Michael Vanthourenhout valt vrouw en kind in de armen: “Die eerste weken rijd ik sowieso in de Belgische trui rond”

Michael Vanthourenhout vocht een beklijvend duel uit op het BK veldrijden met Laurens Sweeck maar was finaal wel de sterkste. De man van Pauwels Sauzen-Bingoal kroont zich daarmee tot Belgisch kampioen.

Jens Heylen, Werner Bourlez

“Ik ben heel blij”, zijn de eerste woorden van de kersvers Belgisch kampioen in het flashinterview bij Sporza. “Mooi duel denk ik tussen mij en Laurens. Ik denk dat hij bij het lopen iets beter was. In de laatste ronde voelde ik wel dat het misschien wat op was. Dan heb ik geprobeerd om als eerste uit de loopstrook te komen en nadien vol tot aan de finish te gaan.

“Nee, ik denk dat het altijd achter mijn rug was”, begon Vanthourenhout over het akkefietje in de materiaalpost bij Sweeck en Vanthourenhout. “Ik denk dat het daar ook wel chaos is dus omdat ik het niet gezien heb, denk ik dat het ook niet expres was.”

De broer van Vanthourenhout moedigde Michael langs de kant aan. “Die aanmoedigingen waren erg belangrijk. Hij riep me toe dat ik mijn eigen wedstrijd moest rijden en dat ik Laurens niet het tempo mocht laten bepalen. Dat heb ik wel gedaan in de laatste ronden. Omdat ik ook zag dat Eli Iserbyt misschien niet zijn beste dag had, dan wist ik dat ik er alleen voor stond. Maar het is wel mooi dat ik het kan afmaken”, aldus Vanthourenhout die nu met de Europese trui ook de Belgische tricolore in zijn handen heeft. “Misschien dat ik de eerste weken vanaf nu in de Belgische trui rondrijd, om te crossen sowieso weer in de Europese trui. Het is een beetje een luxeprobleem.”

©  BELGA

Ploegleider Jurgen Mettepenningen: “Vandaag moest het gebeuren”

“Onvoorstelbaar, vandaag moest het gebeuren voor ons om Belgisch kampioen te worden en het is ook gebeurd”, was Mettepenningen opgetogen met de titel van Vanthourenhout. “Het is al een mooi weekend geweest voor ons. De elite vandaag was natuurlijk de kers op de taart.”

“Heel spannend tot op de laatste meters. Het kunnen afmaken op deze manier is echt fantastisch. De opperste vreugde die je kan beleven in een ploeg. Een Michael Vanthourenhout die koelbloedig bleef diep in de finale, dat is ook belangrijk in een ploeg. Hij was in heel goeden doen. Jammer dat we Iserbyt heel snel kwijt waren. Deze omloop was man tegen man, het was heel zwaar. Ze waren echt aan elkaar gewaagd.

Mettepenningen werd ook bevraagd over de heisa in de materiaalpost. “Ik weet het niet, ik stond er heel ver vanaf. Het is natuurlijk ook een kampioenschap waar er altijd wel iets van commotie is. Dat zijn zaken die gebeuren in het veldrijden”, kon de ploegleider van Pauwels Sauzen-Bingoal niet verder in detail treden.

“Eli Iserbyt had heel veel ambitie. Hij was gekomen om te winnen, maar als je zo snel, na goed een ronde, al uit de koers verdwijnt, wordt het lastig. Maar hij is blijven knokken. Spijtig voor hem maar hij is een renner die we moeten blijven koesteren.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt