REACTIES. Thibau Nys na derde plek: “Mijn eigen ding blijven doen, heeft geloond”, onfortuinlijke Eli Iserbyt “had niet het beste gevoel”

©  BELGA

Naast Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck kwam Thibau Nys als belofte als derde over de meet bij de elite in Lokeren. Eli Iserbyt moest na een vroege valpartij vrede nemen met een vierde stek op dit BK veldrijden.

Jens Heylen, Werner Bourlez

“Ik denk dat ik de derde plaats voor een groot stuk zelf heb afgedwongen”, stak Nys van wal na afloop. “Natuurlijk ook Eli (Iserbyt, red.) die best hard ten val komt en zwaar achteruit werd geslagen. Ik denk dat die combinatie ervoor heeft gezorgd dat ik hier op plek drie terechtkom. Ik ben heel trots op mezelf.”

“Het was een heel korte start en ik wist dat ik er met mijn explosiviteit goed uit de voeten kon. Ik zat daardoor perfect mee in de wedstrijd. Ik voelde dat die eerste twee (Vanthourenhout en Sweeck, red.) wel wat te snel reden, maar ik ben gewoon meteen mijn eigen ding beginnen te doen en dat bleek het juiste te zijn. Ik bleef zelfs nog een lange tijd op een stabiele achterstand van 20 seconden hangen, ben ook nog een keer gevallen maar ik ben nooit bezig geweest om naar de voorste twee toe te rijden. Gewoon mijn eigen ding blijven doen en dat heeft geloond.”

Nys, die als belofte meteen een podiumplaats kan rijden bij de elite. “Pas in de voorlaatste ronde had ik door dat ik derde kon worden. Ik zag Eli terugkomen maar ik kon hem wel op afstand blijven houden. Ik ben er toen pas in beginnen te geloven en dat was een geweldig gevoel. Dit betekent heel veel, ik denk dat ik het nog niet goed besef. Het moet nog doordringen, een van de mooiste dingen die ik al heb meegemaakt”, aldus een fiere Nys.

©  BELGA

Iserbyt: “Moeite met het tempo”

“Ik had niet m’n beste gevoel, de valpartij was een grote klap”, legde Iserbyt uit na zijn vierde plek. “Heb me nog proberen herstellen maar voor mij ging het niet daarna. In het begin had ik moeite met het tempo. Ik denk dat er drie beteren voor mij geëindigd zijn.”

“Vooral mijn elleboog is wel geraakt. Al maak ik me daar nu niet meteen zorgen om. Het was moeilijk om aan het stuur te trekken, maar goed als de benen het niet doen, dan wordt het ook moeilijker. Ook zonder die valpartij had het wellicht zeer moeilijk geweest. Michael (Vanthourenhout, red.) verdiende het absoluut en om het in de finale af te maken is zeker niet simpel.”

“De laatste jaren valt het niet mee voor mij op BK’s, maar dat is sport. Daar moet je ook mee leren leven. Het is ook al een moeilijk seizoen geweest. Ik wilde hier natuurlijk wel meedingen voor de titel maar hopelijk kan ik nu een goede zomer tegemoet gaan om volgend seizoen weer beter te zijn”, zegt Iserbyt.

©  BELGA

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt