Voetbal 2de provinciale A SC Zonnebeke - BS Geluveld 2-2

Tijs Lavens bezorgt Geluveld in blessuretijd een punt tegen leider Zonnebeke: “Mooi meegenomen in de degradatiestrijd”

Hugo Jesus Da Costa (rechts) wil voorbij bezoeker Martijn Minne. © Bart Vandenbroucke

ZONNEBEKE -

Zonder overweldigend te spelen leek SC Zonnebeke op weg naar een nipte 2-1-zege in de derby tegen BS Geluveld, tot bezoeker Tijs Lavens in blessuretijd een vrijschop nog mooi in de bovenhoek krulde. “Dit belangrijk punt hebben we niet gestolen”, zei Lavens.

Fons Vandewynckele

Allicht door de regen en de felle wind kwam de wedstrijd traag op gang. Pas na een halfuur versierden de bezoekers de eerste kans via Julien Declercq, die te zwak afwerkte. Zonnebeke reageerde via Aaron Vandendriessche, Florian Heyte en Tommy Knockaert, maar hun schoten misten de goede richting. Meteen na de pauze opende bezoeker Tom Donckels de score. Lang kon Geluveld niet genieten, want op het uur maakte de ingevallen Noah Dumortier gelijk. Toen Tommy Knockaert even later de thuisploeg op voorsprong schoot, leek de wedstrijd gespeeld. Tijs Lavens bezorgde de bezoekers op de valreep alsnog een verdiend punt.

“Zonnebeke vertikte het om de 3-1 te scoren, zodat we de hoop op één punt bleven koesteren”, zei Lavens. “Na de belangrijke zege tegen Beselare is een punt bij de leider mooi meegenomen. Volgende zondag staan we voor een nieuw belangrijk treffen tegen SK Beveren-Leie, mijn ex-ploeg. Ik heb er twintig jaar gespeeld en houd er nog altijd goede ervaringen aan over, maar zondag zal er geen plaats zijn voor sentiment. Net als Beveren-Leie hebben we de punten hard nodig. Het wordt sowieso een zespuntenmatch.”

Ludovic Sieuw (Zonnebeke): “De titel is nog lang niet binnen”

Bij SC Zonnebeke was de sfeer eerder gelaten. “Natuurlijk gooien we belangrijke punten te grabbel”, zei T1 Ludovic Sieuw. “We kregen nochtans voldoende kansen om de klus af te maken. We speelden niet onze beste wedstrijd en een fel opzittend Geluveld verdiende niet te verliezen. De titel is nog lang niet binnen, we zullen er nog hard moeten voor knokken. Het zou mooi zijn moest ik hier met een dikke prijs afscheid kunnen nemen. Of iedereen er nog vol wil voor gaan? Ik zal in ieder geval alles geven tot de laatste speeldag. We zien wel waar we eindigen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten