Voetbal 1ste nationale KVK Ninove - Dessel Sport: 1-2

KVK Ninove in vieze papieren na late tegentreffer: “Pijnlijke nederlaag in zespuntenmatch”

Allan Tshimanga krijgt een stevige sliding van bezoeker Dimitri Vanhaen te verwerken. © Gregory Van Gansen

Ninove -

Dessel Sport sprong haasje over met KVK Ninove, dat op een degradatieplaats terecht komt na een pijnlijk 1-2-nederlaag tegen de Kempenaars. Groen-zwart zwaaide nochtans de plak na rust, maar liet zich in de toegevoegde tijd kinderlijk ringeloren.

Wim Redant

De Ninoofse coach Alan Haydock diende het nog te rooien zonder Luca Polizzi, die op het resultaat van een MRI-scan wacht, nadat de mediale band van de knie geraakt werd. Nieuwkomer Hassan Özkan kreeg een week extra rust wegens een barst in de voet. Kevin Van Den Noortgaete startte na zijn tweede trainingsweek op de bank. Dessel zette meteen de lijnen uit. Na een ontzette vrijschop prikte Vanhaen de rebound naast. Colman wurmde zich voorbij twee verdedigers, maar doelman Van Attenhoven was alert en kwam gepast uit om de afgezonderde opponent af te stoppen. Na een knappe actie van De Bauw vergat Tshimanga af te drukken, waardoor de kans verprutst werd. De Bauw incasseerde een kniestoot en moest nog voor het halfuur naar de kant, waardoor Fabio Polizzi tussen de lijnen werd gebracht. Zowel Romero als Geenens kwamen slechts een voetje tekort om een vrijschop van Straetman te verlengen. Ninove raakte onder de druk uit en Straetman versierde twee uitstekende kansen. Hij sneed naar binnen, maar knalde de bal over. Bij een nieuwe kans dropte Straetman de bal naast.“Bij dergelijke kansen moeten we kunnen toeslaan”, foetert coach Haydock. “Dessel startte bijzonder scherp, maar na enkele tactische ingrepen en positiewissels heroverden we de controle over de wedstrijd. We kwamen beter in de match en daar hadden we gebruik moeten van maken om te scoren.”

Versmissen mikte aan de overzijde over. Ook Vanhaen mikte over na balverlies van Tshimanga. Na rust deelde Ninove de lakens uit en dat werd al snel beloond toen Bael de netten liet trillen na een assist van Straetman. Een schot van Tshimanga werd afgeblokt. Na balverlies van de ingevallen Deryck kon Coeckelbergs met een gemeten pass Vanhaen bereiken en de bordjes hingen in evenwicht. Deryck poogde de bakens te verzetten, maar werd afgeblokt. Na een actie van Tshimanga haalde Straetman fors uit, maar de Desselse doelman Geladé bracht puik redding. Straetman mikte na een pijlsnelle counter over. De ingevallen Ntambue werd ei zo na de joker, maar een fraaie dribbel voorbij twee verdedigers mondde slechts uit in een hoekschop. Na balverlies bij een Ninoofse hoekschop sloeg Konneh na een snelle omschakeling de Kloppers met verstomming met de winnende Desselse treffer.

Balverlies afgestraft

“Dit smaakt zuur want het was een zespuntenmatch tegen een directe rivaal”, weet ook Haydock. “We incasseren een pijnlijke nederlaag die we over onszelf uitriepen. We startten de tweede helft met goede intenties en openden met een mooie goal. Het accent lag op het vermijden van individuele fouten, maar opnieuw werd twee keer een balverlies afgestraft. Er resten ons nog achttien wedstrijden om de scheve situatie recht te trekken. Zaterdag kunnen we een eerste stap zetten tegen de beloften van OHL”, klinkt Haydock nog steeds strijdvaardig.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten