Voetbal  2de Afdeling VV Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV: Puntje voor Erpe-Mere United, Racing Gent zet opmars verder

Olivier Scholaert en Alexander Maes met een botsing op het middenveld in KVK Westhoek - KSC Lokeren-Temse. ©  VDB

Eendracht Aalst zette zijn inktzwarte reeks verder tegen KSC Dikkelvenne wat resulteerde in een nul op vijftien.

Thomas Doore stelde zich zijn debuut bij Eendracht Aalst anders voor. “Tegen Lokeren-Temse zat ik op de tribune en zag ik een sterk Aalst, dat pas kraakte na de rode kaart. Tegen KSC Dikkelvenne liep het voor geen meter. We kenden een collectieve offday.” Preben De Man mocht met KSC Dikkelvenne een feestje bouwen met de meegereisde aanhang, waar één belhamel uit het stadion werd gezet wegens afgestoken vuurwerk. “Ik maakte mooie jaren mee in Aalst en dus was terugkeren best leuk. We vertrokken vanuit onze eigen kwaliteiten en gaven weinig weg. Op stilstaande fases lieten we ons al vaker ringeloren, maar dit keer toonden we maturiteit. De heenmatch miste ik helaas en verloren we zwaar, maar deze zege maakt veel goed.”

Levi Jacobs plukte met Erpe-Mere United een punt in de streekderby tegen RFC Wetteren. “De draw was billijk, al werd een treffer van Dikanda dubieus afgekeurd. De ingevallen Laurent knalde ons op voorsprong, maar Mitu strafte balverlies af.”

De middenmoters KSV Oudenaarde en KFC Merelbeke hielden elkaar in evenwicht met een brilscore. “Een treffer van Mézine werd onterecht afgekeurd voor vermeend buitenspel. We gaven nauwelijks een kans weg. Zonder vier geschorsten mogen we niet mopperen”, stelt Oudenaarde-coach Stefan Leleu.

KSC Lokeren-Temse won op KVK Westhoek (0-2), en treft volgend weekend Jong Cercle in een regelrechte topper.

KRC Gent plukte zes op zes in het tweeluik KVV Zelzate - FC Gullegem. De West-Vlamingen waren thuis geen partij voor de Gentenaren, die met 1-3 aan het langste eind trokken.

KVV Zelzate verloor van SV Oostkamp (1-4) nadat het woensdag ook op RC Gent in het zand beet (4-2).

Olsa Brakel bleef eveneens met lege handen achter na nederlagen op Jong Cercle (1-0) en tegen Sparta Petegem (1-3).

Tom De Cock zag in Tongeren de risico’s van FC Lebbeke in de slotminuut afgestraft (3-1). “We reageerden goed na de wanprestatie van vorige week. Monday liet helaas een dot van een kans onbenut waarna de eerste Tongerse kans wel uitmondde in een treffer. Na een Tongerse wereldgoal bracht Van De Velde ons opnieuw in de match, maar verder raakten we niet.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten