Voetbal 2de afdeling VV A

OVERZICHT 2DE AFDELING VV A. Ook Gullegem en Harelbeke in vieze papieren, Jong Cercle blijft het prima doen

KM Torhout-Jong Essevee 1-1: Tibo Andries haalt de bal weg voor de neus van bezoeker Demba Diop. © Bart Vandenbroucke

Net zoals in 1A dreigt ook in tweede afdeling VV A de degradatiestrijd zich rond de West-Vlaamse ploegen af te spelen. Erpe-Mere lijkt veroordeeld, maar naast Westhoek zitten ook Harelbeke en Gullegem in vieze papieren.

KRC Harelbeke verloor met het kleinste verschil en met tien man van Jong Cercle, dat al heel vroeg op voorsprong kwam. Zaterdag krijgen de Ratten het bezoek van rode lantaarn Erpe-Mere en dan is winnen echt wel een must. Ook FC Gullegem kon weer niet winnen. Jordy Lemiengre zag zijn ploeg wel op voorsprong komen tegen RC Gent, maar verloor finaal met 1-3. “De bezoekers waren beter en wij haalden ons niveau niet”, aldus de T1. “Het zal beter moeten om de duels tegen de rechtstreekse concurrenten te winnen.”

KM Torhout neemt steeds meer afstand van de bedreigde plaatsen, want de ploeg bleef voor de negende keer op rij ongeslagen en nieuwe coach Geert Versavel verloor nog niet. Een moedig Jong Essevee kwam zaterdag op de Velodroom wel op voorsprong maar slikte in de slotfase nog de Torhoutse gelijkmaker.

Jong Cercle klopte Harelbeke dus met 1-0. Het mag dan examenperiode zijn voor de jonge gasten en het programma van de ploeg mag druk zijn door de vele inhaalmatchen, maar de ploeg van Bart Plasschaert blijft het prima doen en kan woensdag mits winst op Petegem leider worden. Volgende zaterdag wacht dan de absolute topper op Daknam tegen Lokeren-Temse.

Busje komt zo

Bovenaan herpakte SV Oostkamp zich na een 1 op 9 met 1-4-winst in Zelzate. “We kwamen op voorsprong, maar dan werd het toch weer 1-1. Toen we een tweede keer scoorden, ging het plots heel vlot”, aldus trainer Kurt Delaere. Minder vlot verliep de terugkeer. De bus had panne en er moest een tweede bus afkomen. “Dat was geen probleem. We bleven gewoon wat langer in de kantine zitten en waren toch mooi op tijd thuis.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten