CHALLENGER PRO LEAGUE. Beerschot komt niet afgescheiden aan kop na nederlaag in spektakelstuk tegen Deinze

©  BELGA

Deinze heeft zondag na een spektakelstuk een inhaalduel van de achttiende speeldag van de Challenger Pro League tegen Beerschot gewonnen. De Oost-Vlamingen gaven tegen de Antwerpenaren, die met hetzelfde puntenaantal als SK Beveren de tweede klasse aanvoerden, een 2-0 voorsprong weg maar wonnen alsnog met 3-2.

Jens HeylenBron: BELGA

Deinze en Beerschot moesten elkaar normaal midden december partij geven, maar door de ijskoude temperaturen was het veld in de Dakota Arena toen onbespeelbaar. Deinze nam met een maand vertraging de beste start en Alessio Staelens (26. en 45.) zette de bezoekers in de eerste helft op een dubbele achterstand.

Thibo Baeten bracht met de 2-1 in de 71e minuut echter de spanning terug. Diezelfde Baeten (85.) was vijf minuten voor tijd de held met de gelijkmaker op strafschop. Via Bafodé Dansoko (90.) bleven de drie punten toch nog in Deinze.

Beerschot en SK Beveren tellen elk 35 punten uit achttien wedstrijden en voeren de Challenger Pro League aan, voor RWDM (34 punten). Deinze heeft als nummer acht 24 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners