Voetbal 3de afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING A: Eendracht Aalter geeft rode lantaarn door, FC Voorde-Appelterre dendert voort

Nicolas Van Peteghem heeft zijn handen vol met een opzittende Benoit Vermeer van Eendracht Elene-Grotenberge. ©  Gregory Van Gansen

Eendracht Aalter heeft de operatie redding, die het voor Nieuwjaar al inzette met winst tegen Tempo Overijse, met een 0-2-zege in Drongen verder gezet. Intussen loopt leider FC Voorde-Appelterre verder uit door de afgelasting van de topper tussen Overijse en SV Anzegem.

Eendracht Aalter voerde tijdens de nieuwjaarsperiode een trainerswissel door. Nadat Geert Verheye enkele weken interim-trainer was na het ontslag van Roland Sucaet, nam Michiel De Zutter het roer over. Hij tekende tot het einde van het seizoen. Bij KVE Drongen pakte hij, na doelpunten van Dylan Van Der Cruyssen (kort voor rust) en de ingevallen Jelte De Coninck (in blessuretijd) zijn eerste zege. Aalter geeft daardoor de rode lantaarn door aan KFC Eppegem. “Dit is een nieuwe belangrijke stap. We zijn niet enkel de rode lantaarn kwijt, we krijgen terug voeling met de ploegen voor ons. Nu Jelte De Coninck en Jochen Sucaet (die allebei na rust invielen, red.) weer terug zijn, hebben we ook weer meer selectiemogelijkheden”, aldus een tevreden coach De Zutter.

FC Voorde-Appelterre had aan een vroeg doelpunt van Malik De Drie tegen Eppegem genoeg voor de drie punten. “Een moeilijke wedstrijd. Zo zullen er nog heel wat volgen. Want we worden uiteraard steeds meer als de te kloppen ploeg aanzien. Maar de drie punten waren wel verdiend”, vindt trainer Bart De Durpel. Door de winst staat groen-rood nu al zeven punten los in de rangschikking. Door wateroverlast kon de wedstrijd tussen Overijse en Anzegem zaterdagavond niet doorgaan.

VW Hamme liet daardoor de kans liggen om plaatsen in de rangschikking te winnen. Tegen Hoger Op Wolvertem-Merchtem kwam de thuisploeg voor de rust via Van Osselaer wel op voorsprong, maar na de koffie stelde Heyvaert vanop de stip gelijk. “Twee domme verloren punten. We kregen kansen om vijf wedstrijden te winnen. Onze doelman moest geen enkele keer tussenkomen. Dit is echt heel zuur”, vindt Hamme-trainer Verstraeten na afloop.

Hoger Op Kalken slaagde er op eigen veld niet in om Eendracht Wervik opzij te zetten. Enzo Neve miste een strafschop en het bleef 0-0.

Avanti Stekene kwam op het veld van Wielsbeke ook niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Tjorven Melens kon in de slotfase nog gelijkstellen. Bij Stekene maakte Yannick Aerts na maandenlange afwezigheid zijn rentree.

KVC Jong Lede kon na een nul op twaalf op het veld van Eendracht Elene-Grotenberge eindelijk nog eens winnen. “Een zege puur op basis van onze sterke tweede helft. Want voor de rust waren we nergens”, bekent trainer Casieris, die bij zijn ex-ploeg te gast was. Van Hoolandt zorgde voor de 1-0, maar kort voor rust stelde Suma vanuit het niets gelijk. In de tweede helft zette groen-wit orde op zaken en werd het nog ruime 1-4-zege. (ies)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten