Proximus knipt in dividend en gaat 220 miljoen euro besparen

©  BELGA

Proximus gaat zijn dividendbeleid herzien. Dat heeft het telecombedrijf maandagochtend aangekondigd. Bedoeling is om een “gezonde financiële positie te behouden”. Er wordt ook fors bespaard: 220 miljoen euro de komende drie jaar.

mtmBron: BELGA

De dividendherziening kadert in een nieuw strategie voor de komende jaren waar het telecombedrijf mee uitpakt, ‘bold2025’ gedoopt. Dat moet “groei en waardecreatie op lange termijn genereren”, klinkt het.

Concreet zal Proximus over het resultaat van 2023 een brutodividend uitkeren van 1,20 euro per aandeel, net als het voorbije jaar. Voor de resultaten van 2024 en 2025 wordt dat gehalveerd naar 0,60 euro per aandeel. De Belgische staat heeft meer dan 53 procent van de aandelen van Proximus in handen. Een halvering van het dividend zal de schatkist jaarlijks als gevolg bijna 109 miljoen euro minder dividend opleveren voor de resultaten van 2024 en 2025.

Proximus kondigt ook aan een tweede ronde van kostenbesparingen te activeren, voor een bedrag van 220 miljoen euro over de komende drie jaar. Dat moet de druk op de operationele uitgaven - wegens van de inflatie - beperken, klinkt het. Details over waar kosten zal worden bespaard, geeft het bedrijf niet.

Het plan voorziet ook voor meer dan 400 miljoen euro aan desinvesteringen.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt