Chris Froome keert na 14 jaar terug naar Afrika

©  BELGA

Voor het eerst sinds 2009 gaat viervoudig Tourwinnaar Chris Froome in Afrika koersen. De 37-jarige Brit, geboren in Kenia, doet volgende maand mee aan de Ronde van Rwanda.

Michael Van DammeBron: BELGA

“Voor het eerst in lange tijd ga ik naar Afrika, daar kijk ik naar uit”, aldus Froome, die in 2009 enkele koersen in Zuid-Afrika reed. “Het wordt een nieuwe ervaring. Ik ben nog nooit in Rwanda geweest.” Rwanda mag in 2025 als eerste Afrikaanse land het WK wielrennen organiseren.

De Britse kopman van Israel-Premier Tech is nu in Australië, waar hij zijn seizoen begint in de Tour Down Under. Zijn ploeg raakte vorig jaar haar licentie voor de WorldTour kwijt. Israel-Premier Tech is daarom niet meer automatisch verzekerd van deelname aan alle grote wedstrijden. Voor de Tour de France kreeg de Israëlische ploeg wel al een wildcard.

Froome, winnaar van de Tour in 2013, 2015, 2016 en 2017, heeft de laatste jaren mede door blessureleed weinig aansprekende resultaten meer geboekt. Hij moest vorig jaar de Ronde van Frankrijk enkele dagen voor de finish in Parijs verlaten met een coronabesmetting. De Ronde van Spanje reed Froome wel uit, maar zonder een rol van betekenis te spelen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt