Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke

Harold Cool en SV Rumbeke proberen nieuwe uppercut in derby zo snel mogelijk door te spoelen: “Tegen Drongen zijn er geen excuses meer”

Rumbeke kampt al het hele seizoen met een gebrek aan scorend vermogen en ook op Roeselare-Daisel (3-0) slaagden Naigell Vanfleteren en co. daar niet in. © Bart Vandenbroucke

SV Rumbeke kon zijn goede intenties zaterdag niet hard maken op bezoek bij buur SK Roeselare-Daisel (3-0). Tot iets voorbij het halfuur maakten de jongens van trainer Geert Broeckaert een vuist, maar zodra de thuisploeg een tweede keer had gescoord, was het over en uit. “We blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen”, zei Harold Cool.

Fons Vandewynckele

SV Rumbeke voetbalde aanvankelijk goed mee en stak geregeld de neus aan het venster, maar de thuisploeg was zoveel efficiënter en had aan twee kansen genoeg om 2-0 uit te lopen. Meteen ging het licht uit bij de bezoekers. “Tijdens de rust hebben we elkaar nog opgepept, maar een 2-0-achterstand ophalen is voor ons bijna onmogelijk”, aldus Cool. “Na zeventien wedstrijden hebben we hoop en al veertien keer gescoord. Cijfers zeggen niet alles, maar in ons geval spreken ze boekdelen. Nochtans waren we in het eerste halfuur de evenknie van Roeselare-Daisel. We hadden zelfs vroeg op voorsprong kunnen komen. Als we die kans hadden verzilverd, dan kregen we misschien een andere wedstrijd.”

“We waren in deze competitie nochtans uitstekend gestart”, blikte de 34-jarige Harold Cool nog even terug. “In onze eerste drie wedstrijden haalden we 7 op 9. We leefden toen op een wolk en dachten dat degradatievoetbal niet aan ons besteed ging zijn, maar het kan verkeren. Sindsdien haalden we nog amper zes punten. Het gebrek aan scorend vermogen en onze krappe kern spelen ons parten. Toch geven we ons niet zomaar gewonnen.”

“Eerst moeten we deze uppercut verwerken en daarna ons opladen voor het belangrijke duel van zaterdag thuis tegen Drongen”, besloot een strijdvaardige Harold Cool. “Bij winst naderen we de Oost-Vlamingen tot op twee punten en doen we weer mee. De manier waarop is van geen tel, alleen winnen is goed genoeg. We hopen al zo lang dat de kentering er zal komen, maar hielden er telkens een kater aan over. Zaterdag zijn er geen excuses meer, het moet er op zijn. Als we volgend seizoen in derde afdeling willen blijven, weten we wat ons te doen staat. En dat is van bij de aftrap de beuk erin, vooral niet op achterstand komen en de klus afmaken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten