Michael Frey traint weer bij Antwerp, maar ontploffingsgevaar blijft

©  Getty Images

Michael Frey (28) heeft, na zijn niet-selectie tegen Union, de trainingen hervat bij Antwerp. Dat betekent niet dat alles ineens peis en vree is: de spits wil nog steeds weg. Kan hij de knop omdraaien?

pjc

“Dit was mijn laatste wedstrijd voor Antwerp”, foeterde Michael Frey na de bekertriomf tegen Racing Genk. Vervolgens moest hij een paar dagen individueel trainen en werd hij gepasseerd voor Union, maar gisteren verscheen hij dan toch weer tussen zijn ploegmaats op het oefenveld. Echt fantastisch trainen deed Frey evenwel niet, zo konden omstaanders vaststellen. De Zwitser blijft nukkig omdat hij vindt dat hij te goed is om tweede keuze te zijn en wil nog steeds vertrekken.

Het probleem van Frey is tweeledig. Enerzijds wil Antwerp hem niet laten gaan, anderzijds kwam er nog geen enkel deftig bod voor hem binnen. Clubs als Schalke 04, AEK Athene en Venezia volgen het dossier, net als Charleroi en OH Leuven, maar voorlopig kreeg RAFC uitsluiting aanbiedingen om Frey gratis te huren. Voor Antwerp is een vertrek sowieso al niet aan de orde en zéker niet aan dergelijke financiële voorwaarden.

Rest de vraag: hoe moet het nu verder? Antwerp wil Frey na zijn weinig respectvolle uitlatingen een nieuwe kans gunnen – de club kan hem ook goed gebruiken, zo eerlijk moeten we zijn -, maar dan is het wel aan de speler om zich weer ten volle te focussen op de Great Old. Het valt af te wachten of hij daartoe in staat is. Zijn ‘optreden’ van gisteren deed in elk geval niet het beste verhopen… Het blijft zo een explosieve situatie op de Bosuil.

Aangeboden door onze partners