Veldrijden Betafence Cyclocross in Otegem

Joran Wyseure sleept tweede plaats in de wacht in Otegem: “Altijd op mijn best in een ploeterwedstrijd”

Winnaar Laurens Sweeck werd op het podium geflankeerd door zijn ploegmaat Joran Wyseure en Gerben Kuypers. © Belga

Beloftenwereldkampioen Joran Wyseure maakte maandag in de Betafence Cyclocross in Otegem het succes van Crelan-Fristads compleet door tweede te worden na Laurens Sweeck. “Ik reed enorm gemotiveerd rond”, vertelde de Lichterveldenaar.

Michel Vanden Heede

Nadat Joran Wyseure de kopstart had genomen, sloeg hij een kloofje. Eli Iserbyt reageerde. Enkele concurrenten volgden zijn voorbeeld, maar lang bleven de gelederen niet samen. In de tweede van acht ronden trok Wyseure opnieuw in het offensief. Dit keer vocht Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout terug, maar al snel kwam hij zichzelf tegen. Laurens Sweeck slaagde er wel in om Wyseure voorbij te rijden. De tweede van het Belgisch kampioenschap zag in de zesde ronde Gerben Kuypers naderen, maar hield stand. Voor de tweede plaats werd het wel nog spannend. Na een foutje van Kuypers reed Wyseure afgescheiden naar de dichtste ereplaats.

“Het was door de storm en de modder even lastig als tijdens het BK in Lokeren, maar ik houd van dit soort werk. Na mijn goede start ging ik omstreeks halfkoers even over mijn toeren, maar op het einde kon ik me herpakken. Ik ben best tevreden over mijn prestatie. Aangezien het een losse cross was, reden Laurens en ik onze eigen koers. Ik voel me klaar voor de komende opdrachten, inclusief het WK in Hoogerheide.”

Gerben Kuypers (3de): “Ik droom van WK-selectie en prof worden”

Gerben Kuypers verbaasde alweer. “Ik kan leven met mijn derde plaats”, stelde de Belgische kampioen bij de elite zonder contract. “In de beginfase kwam ik ten val. Toch slaagde ik er nog in om terug in de wedstrijd te komen. Zoals zo vaak schoof ik beetje bij beetje op. Eventjes naderde ik nog op Sweeck, maar het mocht niet zijn. Tijdens de laatste twee ronden kon ik het wel bijna niet meer houden van de koude. Het gevolg van mijn plons. Ik hoop dat ik als eliterenner zonder contract naar het WK mag. Ik heb opnieuw bewezen dat ik een hoog niveau haal. Mijn droom is om binnenkort prof te kunnen worden.”

Michael Vanthourenhout, die na zijn Belgische titel maar rond 3 uur in zijn bed lag, kon geen vuist maken. Ook zijn ploegmaat Eli Iserbyt kwam niet in het wedstrijdverhaal voor.

Bij de vrouwen won Marion Norbert-Riberolle voor Aniek van Alphen. Denise Betsema legde beslag op de derde plaats. De plaatselijke Joyce Vanderbeken kwam als tiende over de finish.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten