Voetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Eerste puntje voor SC Aarschot B, iets te goed naar Brandon Mechele gekeken en nieuwe Keerbergen-coach is Scott Parker 2.0

©  blg, guy meurs

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan de mannen van SC Aarschot B, die met hun geluk geen blijf wisten na het behalen van een eerste punt. Ook in Tremelo was de vreugde groot, want met een strafschop in blessuretijd bleef de ploeg op kop in derde provinciale C. En liefst veertien spelers versloegen afgelopen weekend hun eigen doelman. Een record?

Bart Devaere

1. Alle korte sportberichten uit de hele provincie op één plek

Beginnen doen we met een boodschap van algemeen nut. Al het korte sportnieuws uit de hele provincie verzameld op één plek, met een hoofdrol voor voetbalnieuwtjes uit de provinciale reeksen en de lagere nationale afdelingen. Dat handige nieuwsoverzicht vind je vanaf nu elke dag in SPORTKORT BRABANT. Je bereikt onze nieuwe nieuwsrubriek via onderstaande link.

2. Game, set en match voor Kobbegems collectief

Je kunt al eens een match winnen met zes doelpunten, maar het blijft straf als het dan gaat om zes verschillende doelpuntenmakers. Het gebeurde eerder dit seizoen al bij Zemst, maar afgelopen weekend was het de beurt aan Kobbegem, dat met 6-1 won van Terheide. Deze zes spelers kregen na afloop een extra drankbonnetje: Abderrahman AboukhaIr, Maxim De Smedt, Calogero Puccio, Casper Wouters, Salim Aboukhaïr, Laurens Floru en Gilles Weber.

3. Leider komt met de schrik vrij in derby tegen KVC Haacht

Bij KV Tremelo, de leider in derde provinciale C, was de opluchting zaterdagavond groot. In de derby tegen KVC Haacht maakte invaller Max Mariens met een strafschop in de 95ste (!) minuut de enige goal van de match. Tremelo blijft daardoor mooi op kop staan

De owngoal van Brandon Mechele inspireerde veertien Vlaams-Brabantse provincialers om dit weekend ook hun ‘Mignolet’ Mechele-gewijs te verschalken.  ©  BELGA

4. Brandon Mechele als voorbeeld, geen goed idee...

Sommige spelers hebben afgelopen weekend blijkbaar iets te goed naar Club Brugge - Anderlecht gekeken. Brandon Mechele maakte daar een owngoal en blijkbaar zette dat er in Vlaams-Brabant ook enkele spelers toe aan hun eigen doelman te verschalken. Liefst veertien spelers hadden de pech dit weekend hun eigen doelman te verslaan.

5. Kijk, Club Brugge, een trainerswissel met effect!

Bij Lozenhoek Keerbergen hebben ze dan weer duidelijk niet te veel naar Club Brugge gekeken. Waar nieuwbakken Club-coach Scott Parker met een één op zes niet voor een shockeffect heeft kunnen zorgen, heeft de Keerbergense trainerswissel wel zijn effect. Coach Kevin Verschueren kwam daar vorige week de ontslagen Andy Van den Acker vervangen en debuteerde bij zijn ploeg met een 1-2-zege in Herent B. Het was invaller Flor Van Schuylenbergh die voor de twee doelpunten zorgde en daarmee zijn visitekaartje afgaf aan zijn nieuwe coach.

Scott Parker (foto) kon nog niet echt voor een schokeffect zorgen bij Club Brugge. Dat kon kersvers NV Keerbergen-coach Andy Van den Acker bij zijn debuut dit weekend wel.  ©  Isosport

6. Wesley Moyson - SC Keerbergen 3-5

In vierde provinciale C liet het sterke Keerbergen zijn vijftiende wedstrijd zonder nederlaag optekenen, maar dat zal niet aan Wesley Moyson gelegen hebben. Tot driemaal toe klom Keerbergen op het veld van Berg-Op B op voorsprong, maar evenveel keer herstelde Wesley Moyson, zoon van coach Thierry, het evenwicht. Maar ook voor de zoon van trainer Thierry houdt het blijkbaar ergens op. Na de 3-4 en 3-5 was zijn tank blijkbaar leeg en kon ook hij de Keerbergense zege niet meer voorkomen. Keerbergen scoorde nog twee keer en die treffers bleven onbeantwoord.

Guy Meurs scoorde er vier voor Tielt-Winge en doet zo goede zaakjes in onze topschuttersstand.  ©  Guy Meurs

7. Klavertje vier voor drie spelers

Er werd dit weekend niet overdreven veel gescoord, maar drie spelers slaagden er toch in om vier streepjes achter hun naam te zetten. Rob Mertens van Tielt-Winge sloeg in derde provinciale D vier keer toe in de 8-1-zege tegen Testelt, Davy Van Gestel van Zichem gaf de doelman van Waanrode vier keer het nakijken in de 0-6-zege en Lander Meeusen van Bertem-Leefdaal B scoorde vier keer in de 5-3-zege tegen Haasrode B.

8. De beste schutter van Vlaams-Brabant

Koplopers Enzo Roosen van Veltem B en Ibrahim Bounekoub van FFF Brussels scoorden dit weekend niet, zodat de stand bovenin ongewijzigd bleef. Rob Mertens van Tielt-Winge deed met zijn vierklapper wel goede zaken bovenin.

Enzo Roosen scoorde niet, maar blijft lijstaanvoerder met 31, euh, rozen.  ©  Vel

31 goals: Enzo Roosen (HO Veltem B, 4de provinciale D)

29 goals: Ibrahim Bounekoub (FFF Brussels, 4de provinciale D)

26 goals: Toon Matthys (Langdorp, 4de provinciale E)

25 goals: Nicolas Lentini (Vissenaken, 3de provinciale D) en Alexander Bonomi (Neerwinden, 4de provinciale F)

22 goals: Ilias El Attabi (Tremelo, 3de provinciale C)

21 goals: Tuur Minner (Liedekerke B, 4de provinciale B) en Rob Mertens (Tielt- Winge, 3de provinciale D)

19 goals: Lander Oorts (Bertem-Leefdaal B, 4de provinciale D) en Jordi De Cat (Keerbergen, 4de provinciale C)

18 goals: Niels Delaforterie (SC Keerbergen, 4de provinciale C), Manossa Diouck (Langdorp, 4de provinciale E) en Bram Bert (Boskant Peizegem, 4de provinciale B)

17 goals: Simon Smeets (Tielt-Winge, 3de provinciale D), Dries Vanwelde (KVK Tienen B, 3de provinciale D), Dietmar Conard (Atlas Linter, 4de provinciale F), Davy Van Gestel (Zichem, 3de provinciale D) en Robbe Iwens (Merchtem United, 4de provinciale B)

16 goals: Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D),Dilhan Taç (Woluwe-Zaventem B, 4de provinciale D), Stef Ketels (BHS United A, 3de provinciale B), Lars Godart (Kester-Gooik A, 2de provinciale A) en Robby Vanhamel (Boskant Peizegem, 4de provinciale B)

9. Volgend weekend uitkijken naar…

Volgend weekend is het uitkijken naar Delta Londerzeel. Kan het zijn zegereeks van zestien ( !) overwinningen op rij in 3B doorzetten tegen Zemst, de enige ploeg die tot nu toe punten kon afpakken van Delta? Spanning alom dan weer in derde C, waar liefst vijf ploegen met 29 punten samen op kop staan. Wie van hen lost de rol bovenin?

Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering? Stuur een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten