Bpost bank geeft hogere spaarrente op nieuwe rekening

©  BELGA

Net als een hele resem andere banken, trekt ook bpost bank de spaarrente op. Om de hoogste rente - 1,25 procent - te kunnen krijgen, zullen de meeste klanten wel een nieuwe spaarrekening moeten openen, zo kondigde bpost bank maandag aan. De bank volgt daarmee het voorbeeld van moederbedrijf BNP Paribas Fortis.

wverBron: BELGA

Op de bestaande spaarrekeningen van bpost bank bedraagt de rente voortaan 0,25 procent: 0,15 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie. Er is één uitzondering: de Cocoon-spaarrekeningen (voor mensen tot 40 jaar en met een maximale inleg van 500 euro per maand). De rente op die rekeningen wordt opgetrokken naar 1,25 procent (0,50 procent basisrente en 0,75 procent getrouwheidspremie). 

Een minderheid van de klanten heeft zo’n Cocoon-rekening, zegt een woordvoerder van bpost bank. Dat betekent dat de meeste klanten een nieuwe gereglementeerde spaarrekening zullen moeten openen, indien zij ook 1,25 procent rente willen: de Cocoon+-spaarrekening. Die wordt op 6 februari gelanceerd. Spaarders kunnen maximaal 100.000 euro op die rekening zetten. 

LEES OOK. Waar vind je het interessantste spaarboekje? En is het een goed moment om te beleggen? Financieel expert geeft tips (+)

Ook BNP Paribas Forts, de eigenaar van bpost bank, kondigde onlangs een renteverhoging aan waarbij een nieuwe spaarrekening nodig is om van de hoogste rente (ook 1,25 procent) te kunnen genieten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten