Verzekeringsmakelaar wint opnieuw terrein

Themabeeld. “We zien de verkoop van ongevallenverzekeringen verder ­toenemen nu alternatieve vervoersmiddelen zoals elektrische fietsen of steps populairder worden”, klinkt het bij Assuralia.  ©  Belga

Door de toenemende vraag naar beleggingsverzekeringen en de groeiende interesse voor ongevallenverzekeringen blijven klanten de weg vinden naar hun makelaar. Meer dan de helft van de levens- en schadeverzekeringen werd in 2022 verkocht door zelfstandige makelaars. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Bron: BELGA

Uit een studie van sectorfederatie Assuralia blijkt dat het tradi­tionele makelaarskantoor in België nog altijd dé plek is voor de verkoop van verzekeringspolissen. “In 2021 werden voor 29,3 miljard euro levens- en schadeverzekeringen verkocht in ons land. Het gros daarvan – 52,8 procent – werd verkocht door zelfstandige makelaars. 27,4 procent werd verdeeld door agenten die verbonden zijn aan één merk. De directe verkoop van polissen, bijvoorbeeld via onlinespelers, neemt maar 20 procent van de markt voor zijn rekening”, schrijft de krant.

Volgens Erik Weekers, de CEO van de Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen (FVF), blijven klanten op zoek gaan naar alternatieve investeringen. “Terwijl banken hun kantoornetwerk verkleinen, zetten makelaars volop in op de verkoop van beleggingsverzekeringen of zogenaamde koopsominvesteringen. Voordien werden vooral de fiscaal vriendelijke levensverzekeringen verkocht, nu is er een forse uitbreiding van het gamma beleggingsverzekeringen”, zegt Weekers in de krant.

“We zien de verkoop van ongevallenverzekeringen verder ­toenemen nu alternatieve vervoersmiddelen zoals elektrische fietsen of steps populairder worden. Klanten beseffen meer en meer dat ze zich ook moeten beschermen tegen mogelijke letsels met dat soort voertuigen en kloppen daarvoor bij hun makelaar aan”, aldus nog Weekers.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt