Voetbal 3de provinciale D VS Kortenaken

Preben Clemens en Kortenaken boeken na moeilijk seizoen eindelijk deugddoende zege: “Als we met deze ingesteldheid blijven voetballen, gaan we niet meer in de problemen komen”

Preben Clemens in actie op archiefbeeld, van in de tijd dat hij nog voor Houtem speelde. ©  gmd

De laatste zege dateerde inmiddels alweer van 20 november, van een ploeg als VS Kortenaken - die normaal gezien elk jaar meedraait in de top vijf - waren we dat niet gewend. Zondag tegen Sporting Molenbeek, vooraf eigenlijk al een half degradatieduel, zetten Preben Clemens en co. orde op zaken. Ze wonnen met 6-0 en hopen vooral dat ze eindelijk gelanceerd zijn.

René Beelen

Preben Clemens opende de score en met zijn tweede doelpunt, de 3-0, was de match na nog geen halfuur al beslist. “Vanaf de eerste minuut één drongen we Molenbeek onze wil op”, zegt de 35-jarige flankaanvaller, die na een kwartier na een combinatie met Sander Borgers vanuit een scherpe hoek voor de 1-0 tekende. “Na 25 minuten stonden de bordjes al op 3-0 en was de match gespeeld. Met een 4-0-voorsprong aan de rust mocht in de tweede helft de voet van het gaspedaal. Molenbeek kwam nooit meer in het stuk voor. Wat zich aankondigde al een moeilijke match, werd een makkelijke zege.”

Clemens is aan zijn tweede seizoen bezig bij Kortenaken. Na een schitterende eerste campagne loopt het dit seizoen een stuk stroever. “Met die vierde plaats maakten we vorig seizoen onze reputatie van topploeg helemaal waar. Nu draaide het in de heenronde heel moeizaam. Fille Janssens hield het half oktober bekeken als coach en ook enkele spelers vertrokken, met kwaliteitsverlies tot gevolg. Ook de voorbereiding verliep al niet vlekkeloos. Al was dat zeker niet alleen de oorzaak van onze mindere prestaties. We hadden af te rekenen met telkens drie of vier geblesseerden, waardoor we nooit met dezelfde ploeg tussen de lijnen stonden.”

Donkere wolken verdreven

De laatste weken voor de winterstop was het spel al duidelijk beter, alleen volgden de resultaten nog niet meteen. “Maar nu waren we dus helemaal compleet en hebben we de donkere wolken verdreven. Je zag ook de grote drive bij alle spelers voor dit duel. Iedereen voetbalde aan honderd procent. Als we de komende weken en maanden nu ook met dezelfde ingesteldheid blijven voetballen, hoeven we ons geen zorgen te maken. Hoe rapper we weg zijn uit die gevarenzone, hoe beter.”

Aangeboden door onze partners