Politie betrapt 19 bestuurders onder invloed van alcohol of drugs

©  BELGA

Wezembeek-Oppem/Kraainem -

Tijdens het voorbije ‘Weekend zonder alcohol’ heeft de politiezone WOKRA (Wezembeek-Oppem/Kraainem) verschillende controleacties gehouden. Daarbij werden in totaal liefst 19 bestuurders onder invloed van alcohol of drugs betrapt.

Dimitri Berlanger

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op drie plaatsen controle gehouden: op de Lange Eikstraat/Molenweg in Wezembeek-Oppem en ook op de Leuvensesteenweg ter hoogte van Terminus 44. Vervolgens verplaatste het dispositief zich richting Kraainem op de Steenweg op Mechelen ter hoogte van het Vier Armen-kruispunt.

In totaal werden 604 bestuurders gecontroleerd en onderworpen aan een ademtest. Vijf bestuurders waren onder invloed van alcohol en twee onder invloed van drugs. Verder werden ook nog pv’s uitgeschreven voor onder meer overdreven snelheid, ontbrekende keuringen en het niet-dragen van de gordel.

Achteruit op snelweg

Ook in de nacht van zaterdag op zondag werd op twee plaatsen gecontroleerd: op de Woluwelaan ter hoogte van de Henneaulaan in Zaventem en op de Woluwelaan in Kraainem. In totaal werden er 891 bestuurders gecontroleerd en onderworpen aan een ademtest.

Daarbij bleek negen keer alcohol en drie keer drugs in het spel te zijn. Twee van de betrokkenen kregen ook nog een bijkomend pv omdat ze achteruit hadden gereden op de snelweg. Verder werden ook nog pv’s uitgedeeld voor onder meer ontbrekende keuringen, gsm-gebruik en het niet-dragen van de gordel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten