Voetbal 4de provinciale D

Lander Meeusen schiet Bertem-Leefdaal B met vier goals naar de koppositie: “Begin dit seizoen stond ik nog gewoon linksachter, hè”

Lander Meeusen. “Ik ben er zeker van dat de titelstrijd spannend zal blijven tot op de slotspeeldag.”  ©  Vel

Wissel van de wacht bovenaan het klassement in vierde provinciale D. Door het puntenverlies van FFF Brussels op woensdag en zondag kreeg Bertem-Leefdaal B de kans om de leiding over te nemen. De troepen van coach Pascal Vanheel lieten die kans niet liggen en wonnen overtuigend van Haasrode B met 5-3.

Bart Devaere

De B-ploeg van Bertem-Leefdaal staat zo plots op kop met een marge van vier punten op het duo FFF Brussels en Tervuren-Duisburg B, dat zich mee in de debatten mengt na een knappe zege tegen FFF Brussels. Tegen Haasrode B was Lander Meeusen de grote man, hij nam liefst vier van de vijf doelpunten voor zijn rekening. “Die koppositie is mooi meegenomen, maar daar focussen we ons eigenlijk niet op”, zegt de 21-jarige Meeusen. “In onze groep met alleen maar eigen jeugdproducten ligt de nadruk op goed en verzorgd voetbal. Dat weet onze coach Pascal Vanheel als geen ander te benadrukken. Wij zijn een jonge groep die eigenlijk niet meteen met de titel bezig is. Al zou het uiteraard wel mooi zijn en bovendien ook een doelstelling van de club om met de B-ploeg een reeksje hoger te voetballen.”

Strijd tot slotspeeldag

Tegen Haasrode liep het vooral voor Meeusen zelf erg vlot. “Het was de eerste keer ooit dat ik vier keer kon scoren in één match. Bij het begin van het seizoen was ik dan ook nog een linksachter, die zich wel wat offensief mocht uitleven, maar vier doelpunten scoren behoort dan natuurlijk niet meteen tot het takenpakket. Sinds kort heeft de coach mij een rijtje hoger gezet, zodat ik aanvallend veel meer mijn kans mag gaan. Twee van mijn vier doelpunten kwamen tot stand na het onderscheppen van een breedtepass in de verdediging, waarna ik oog in oog met hun doelman kwam te staan. Mijn tweede doelpunt was het mooiste. Ik kreeg een voorzet van Wout Meeus en nam de bal ineens op de slof. Na de match hebben we de zege uiteraard uitbundig gevierd. We blijven echter met de voeten op de grond staan, ik ben er zeker van dat de titelstrijd spannend zal blijven tot op de slotspeeldag. Zaterdag trekken we naar Kessel-Lo, ook zo’n B-ploeg met veel eigen jong talent die wil meedoen voor de titel. Het wordt nog boeiend”, aldus Meeusen, die aan de universiteit van Leuven overheidsmanagement studeert.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt