William Boeva gaat op zoek naar de droomwagen van BV’s in ‘Celebrity car match’

Na ‘Don’t scream’ kan William Boeva nu ook zijn liefde voor auto’s kwijt op Streamz. 

VTM GO wordt stilaan een persoonlijke speeltuin voor William Boeva (33). Nadat de comedian zijn passie voor horror kwijt kon in het spelprogramma ‘Don’t scream’, wordt hij nu het gezicht van ‘Celebrity car match’. Daarin gaat hij, als zelfverklaard autofreak, op zoek naar de droomwagen van andere bekende autofanaten.

Wout Desmytere

“Mijn passie voor auto’s is begonnen toen ik zelf mijn rijbewijs haalde”, zegt Boeva. “Toen kwam het besef van een vrijheid die ik daarvoor niet kende. Als persoon met een beperking is mobiliteit geen evidentie in België, dus plots ging de wereld voor mij open. Sindsdien ben ik er zot van. Ik was dan ook mega enthousiast om de perfecte wagen te zoeken voor vijf bekende mensen. Ik ben verrassende dingen te weten gekomen over hen en weet nu ook dat ik Bart Kaëll niet snel in een Lamborghini zal zien rondrijden. (lacht)

Maandag verscheen de eerste aflevering online, waarin Boeva met Jamie-Lee Six - tevens dochter van een autohandelaar - naar het autosalon in Brussel trok. Welke wagen zou het beste bij haar passen? Later deze weekkomen nog Maarten Vancoillie, Bart Kaëll, Sergio Quisquater en Kamal Kharmach aan bod.

Aangeboden door onze partners