Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Jelle D’Heer weet wat er moet veranderen bij Avanti Stekene: “Thuis mogen we niets meer laten liggen”

Jelle D’Heer (rechts) gaf intussen wel al zijn woord om ook volgend seizoen bij Avanti Stekene te spelen. “Het vertrouwen is wederzijds.” ©  Geert De Rycke

Stekene -

Avanti Stekene keerde met één punt terug uit Wielsbeke en blijft dus ongeslagen in alle wedstrijden die het dit seizoen op verplaatsing speelde. Zondag zakt Eendracht Elene-Groteberge af naar Stekene. Jelle D’Heer weet wat er dan moet gebeuren: winnen!

Ivan Elegeert

“Een punt pakken bij KSC Wielsbeke is zeker geen slecht resultaat”, weet verdediger Jelle D’Heer. “We waren voor de rust wel de betere ploeg en hadden eigenlijk genoeg kansen om met een ruime voorsprong naar de pauze te trekken. In de tweede helft ondergingen we de wet van de sterkste. En dus mogen we best tevreden zijn met die puntendeling. Ik schat Wielsbeke als één van de betere ploegen van de reeks in. Het is merkwaardig dat zij niet hoger gerangschikt staan. Allicht kunnen ze niet elke week het niveau halen dat ze vorig weekend wel bereikten. Want anders speelden ze zeker mee voor een plaats in de top vijf.”

Met dat gelijkspel trekt Avanti dus de lijn van de heenronde door: op verplaatsing verloor het nog niet. “Dat is natuurlijk een goede zaak, maar op eigen veld lukte het tot nu toe veel minder goed. Ik denk dat er verschillende oorzaken zijn. Heel wat tegenstrevers die naar Stekene komen zetten een stevig blok. Uiteraard weten zij ook wel dat we eindrondeambities koesteren. Anderzijds leggen we onszelf soms te vaak te veel druk op om het spel te maken en willen we het soms te goed doen. Dat lukte niet altijd even goed. Tenslotte zat het ons in sommige wedstrijden ook niet altijd mee, waardoor we ook al enkel keren minder kregen dan dat we verdienden.”

Kentering

Als Avanti Stekene straks de eindronde wil halen dan zal het thuis toch beter moeten. “Eigenlijk mogen we thuis niets meer laten liggen. Op VW Hamme na hebben we alle ploegen die in onze buurt gerangschikt staan al op bezoek gehad. En de jongste thuiswedstrijden zag je ook al een kentering. We hebben vertrouwen dat we, ook als het moeilijk loopt of als we al eens op achterstand komen, de zaak toch nog kunnen rechtzetten.”

De komst van Elene-Grotenberge moet voor D’Heer dan ook een kantelmoment in de competitie worden. “Al besef ik dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. De bezoekers gingen vorige zondag zwaar onderuit en moeten weer naar onderen kijken. De maanden januari en februari zijn heel belangrijk in zowel de titel- als de degradatiestrijd. Want in deze fase van de competitie gelooft iedereen nog in zijn kansen.” D’Heer gaf intussen al zijn woord om ook volgend seizoen bij Avanti Stekene te spelen. “Het vertrouwen is wederzijds. De club gelooft in mij en ik voel ook ambitie. Ik heb al in tweede amateurklasse gespeeld en kan dat niveau aan. Ik wil dit ook graag met Stekene bewijzen”, besluit D’Heer.

 

Aangeboden door onze partners