Ouders kunnen nu via één klik zien in welke opvangplek ze met hun kind terechtkunnen

Van links naar rechts: Franky Van Biesbrouck, schepen Nadine Sertijn en Joyce De Leeuw bij Ollie De Eend.© svov

Buggenhout -

De gemeente Buggenhout schrijft in op het platform van Opvang Vlaanderen. Op die manier kunnen ouders die op zoek zijn naar opvang in één klik zien waar en hoeveel plek er is bij aanbieders in en net buiten de gemeente.

Stef Van Overstraeten

Ollie De Eend, is het symbool van het platform van Opvang Vlaanderen. Het is een online loket waar ouders die naar een opvangplek zoeken, terechtkunnen. De gemeente Buggenhout schrijft er nu ook op in. “Het is een platform waar ouders hun aanvraag kunnen registreren en ook meerdere opvanginitiatieven en de frequentie aangeven. Aanbieders kunnen direct reageren. Het is een centralisatie van de opvang die wordt aangeboden in Buggenhout”, zegt Joyce De Leeuw van de gemeente Buggenhout.

Ook de vrije plekken in Dendermonde en Londerzeel zullen voor ouders uit Buggenhout zichtbaar zijn. Het systeem heeft daarnaast voordelen voor de diensten. “De dienstverlening naar de ouders wordt geoptimaliseerd”, zegt Franky Van Biesbrouck van de gemeente Buggenhout. “En door in te schrijven op het systeem hebben we een manier om correcte cijfers te verzamelen om door te sturen naar het Agentschap Opgroeien. Zo zien ze daar hoeveel aanvragen er geweigerd worden bijvoorbeeld. De cijfers vormen een belangrijk instrument om het beleid op af te stemmen.” Ontdek het aanbod in Buggenhout via deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten