Voetbal

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Bulskamp verlost zichzelf eindelijk, wie niet sterk is moet slim zijn en Renato Neto trekt het shirt van SC Blankenberge aan

West-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Renato Neto, want na het lezen van deze rubriek heeft de Braziliaanse ex-speler van Cercle Brugge, AA Gent, KV Oostende en SK Deinze zijn woord gegeven aan SC Blankenberge en wil hij er mee de inhaalrace inzetten op de leiders Wevelgem en Boezinge.

Koen Verdruye

1. Bataille boven

Jelle Bataille (23) maakt het mooie weer bij titelpretendent Antwerp en vader Kurt combineert met succes de beloften van KV Oostende met tweedeprovincialer Bredene. Hij staat op kop met de club en won zondag op eigen veld met liefst 9-0 tegen Lissewege. Niels Bataille, de oudere broer van Jelle en oudste zoon van Kurt, scoorde liefst vier keer.

Broer Niels en vader Kurt Bataille bij SV Bredene.© VDB / Bart Vandenbroucke

2. Eindelijk, driewerf eindelijk in Bulskamp

Het is er dan toch van gekomen. Na vijftien matchen en bijna vijf maanden competitie kon Bulskamp toch eens winnen. Het won op de inhaalspeeldag vorige week woensdag tegen Koekelare B met 1-0. De eerste driepunter van het seizoen dankzij een goal van Sven Vandamme. Misschien moeten ze in Bulskamp toch maar eens overwegen om voortaan op woensdagavond te spelen.

Jason Robaeys verruilt Westhoek voor derde provinciale.© VDB / Bart Vandenbroucke

3. Terug naar zijn roots

Jason Robaeys van KVK Westhoek spreekt en begrijpt enkel Frans en leest deze rubriek dus niet, maar toch weet hij dat het in provinciale ook plezant kan zijn en dus tekende hij voor Comines-Warneton. Een club in derde provinciale, maar voor Robaeys betekent het wel een terugkeer naar zijn roots.

4. Dieter Devos niet sterk maar slim

Dieter Devos beleeft als Anderlecht-fan trieste dagen met zijn favoriete club. Gelukkig kan hij als manager zijn ei kwijt in Ardooie. Voske is zoals we van hem gewend zijn dezer dagen druk in de weer op de transfermarkt en haalde al zes nieuwe spelers. Met zijn oog voor pr en marketing hanteert hij één gouden regel: elke dag van de week een nieuwe transfer aankondigen. Reden? Beter zes keer dag na dag in het nieuws dan alles op één dag. Wie niet sterk is moet slim zijn.

5. #winfie

SK Staden won en daar is dan trainer Chris Plaisier weer met zijn gekende hashtags. Met #winfie dekte de vlag de lading en we lezen ook dat het deugd doet en het spannend is als de bal er niet in wil.

6. Romain président

Mooi om zien dat ook trainers ons lezen. Zelfs als hun moedertaal het Frans is. Maar Romain Haghedooren, trainer van Oostnieuwkerke, is dan ook het Nederlands perfect machtig en zette op zijn Facebookprofiel het stuk uit het Nieuwsblad van vorige week, waarin de conclusie werd getrokken dat Oostnieuwkerke niet gaat zakken. Het leverde een reactie van ene Gregory Tek op, die doodleuk schreef ‘Romain président’.

Wat wij nu eens plezant zouden vinden? Dat de clubs, heren trainers, spelers en bestuursleden die onze rubriek halen dat ook laten weten via hun sociale media. Hashtag? #HNBPlezantProvinciale.

7. Oude wijn behoeft geen krans

Alvorens we de topschutters onder de loep nemen, willen we toch graag eens stilstaan bij een man van vele oorlogen. Karel Ternier keerde na een paar maanden competitie onverwacht terug op de velden. Een pintje en een sigaret zwoer hij nooit af, maar misschien juist daarom behoeft oude wijn geen krans. Ternier (37) laat het allemaal voor wat is en lukte afgelopen weekend een hattrick in 21 minuten voor Koksijde-Oostduinkerke.

Karel Ternier, man van vele oorlogen en drie goals in 21 minuten voor Koksijde-Oostduinkerke dit weekend.© VDB

8. De beste schutter van West-Vlaanderen

Deze week wel een volledig programma en dus opnieuw een heuse West-Vlaamse topschutterslijst. Bovenin weinig nieuws onder de zon, want Matthias Cottenier blijft de kar trekken met Jordy Timperman als goede tweede. Zes spelers maakten vorig weekend een hattrick. In Jong Helkijn - Ledegem werd het 3-5 en lukten Quentin Santelé (Jong Helkijn) en Wouter Vervaeke (Ledegem) er elk een. We hadden het al over Karel Ternier, maar Jitse Soenen deed nog beter. Hij is met zijn 20 jaar dan ook een pak jonger en lukte een zuivere hattrick in amper vier minuten. Ook over Niels Bataille hadden we het al, hij scoorde liefst vier keer.

27 goals: Matthias Cottenier (FC Kuurne, 4D)

25 goals: Jordy Timperman (WS Zarren, 4A)

22 goals: Maxime Vander Biest (KVKO, 4A),

20 goals: Pieter Verschaeve (FC Kuurne, 4D), Lowie Smet (Bl.Otegem, 3C)

19 goals: Tymothy Carette (KM Torhout B, 4B), Michaël Vandemaele (WS Houthulst, 2B)

18 goals: Tiebe De Smedt (KSK Wenduine, 4B)

17 goals: Thijs Rabaut (VV Westkapelle, 4B), Jens Boey (De Haan, 3A), Nordin Behaegel (Exc. Zedelgem, 1P)

16 goals: Kevin Serruys (Brielen Sport, 4D), Noa Groenemans (De Haan, 3A), Branco Redant (KFC Aarsele, 3A), Bjarne Vanderstraeten (SV Moorsele A, 2A)

15 goals: Michaël Vandemaele (WS Houthulst 2B), Victor Christiaens (R.Waregem, 1P), Jordy Kesteloot (Sparta Heestert B, 1P), Thibault Lefief (E.Jonkershove, 4A), Thor Laleman (VV Koekelare, 2B), Dieter Wittesaele (KSV Bredene, 2B), Gianni Longueville (SC Blankenberge, 1P)

14 goals: Kenney Rommelaere (Dar.Ruddervoorde, 3A), Frederick Vanacker (WS Houthulst B, 4A), Neal Moss (KSV Bredene, 2B)

9. Om deze week naar uit te kijken

In het eerste provinciale is het uitkijken naar het eventuele debuut van Renato Neto bij Blankenberge, terwijl de leiders op verplaatsing moeten. Wevelgem naar Heestert, Boezinge naar Oostnieuwkerke. In tweede trekt Westrozebeke naar Bissegem en in de andere reeks hoopt Ardooie op een uitschuiver van concurrent Bredene in Tielt en eigen winst thuis tegen Snaaskerke. In vierde staan de buren Kortemark en Handzame voor de tweede keer dit seizoen tegenover mekaar, een match die leeft in de regio.

Krijgen we Renato Neto dit weekend al aan het werk te zien in het shirt van SC Blankenberge?© BELGA

Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering? Stuur een mailtje naarsportwest@nieuwsblad.be.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten