Voetbal 3de afdeling VV A FC Voorde-Appelterre

Treffer van Malik De Drie volstaat voor nieuwe winst voor FC-Voorde-Appelterre: “Nu ook revanche nemen op Anzegem”

Malik De Drie zit voorlopig al aan negen doelpunten dit seizoen: “Vorig seizoen klokte ik af op dertien goals. Je hoort me dan ook niet mopperen over mijn seizoen.”© Geert De Rycke

Appelterre -

Malik De Drie (22) trok leider FC Voorde-Appelterre met een vroege treffer over de streep tegen staartploeg FC Eppegem. De geboren Rotterdammer kijkt al reikhalzend uit naar de topper in Anzegem, waar de spits graag nog een rekening wil vereffenen na de verloren heenmatch.

Wim Redant

Malik De Drie kroonde zich tot matchwinnaar met zijn negende competitietreffer. “Vorig seizoen klokte ik af op dertien goals. Je hoort me dan ook niet mopperen over mijn seizoen. Tegen Eppegem zetten we een sterke eerste helft neer. In de tweede helft ontspon zich een ander spelbeeld waarbij Eppegem beter in de wedstrijd kwam. Eigenlijk had ik wel twee keer moeten scoren. Na vijf minuten strandde ik echter op de paal. Nadien kwam ik ook nog eens in een een-op-eensituatie waar de doelman met de vuisten kon ingrijpen. Het klassement ziet er mooi uit nadat we de terugronde ook al startten met een derbyzege bij Jong Lede. Die wedstrijd miste ik met een schorsing, maar mijn ploegmaats brachten het er goed van af. Elke overwinning scherpt het vertrouwen verder aan. De moeizame zege tegen Eppegem drukte ons wel met de neus op de feiten dat we elke wedstrijd opnieuw moeten blijven presteren. Het is niet zo dat je als leider met een voorgift aan een wedstrijd start.”

Echte topper

Voorde-Appelterre trekt met een voorsprong van acht punten naar SV Anzegem, dat zich naast Tempo Overijse opwerpt als de grootste titelrivaal. “We pakken de titelstrijd aan zonder onszelf druk op te leggen”, verzekert De Drie. “Elke wedstrijd proberen we te winnen en als we daarin slagen, volgt die titel ook wel. Ik kan je verzekeren dat iedereen in de groep die titel dolgraag wil en we zijn bereid er hard voor te werken. We beseffen dat veel ploegen het ons moeilijk kunnen maken. Met de trip naar Anzegem voor de boeg maken we ons op voor een echte topper. We verloren bijzonder ongelukkig de heenwedstrijd en moeten de verloren punten proberen recupereren. We incasseerden toen een rode kaart, maar klommen na een achterstand langszij om in de slotminuut dan toch de boot in te gaan, nadat we te enthousiast op zoek gingen naar de winnende treffer.”

Hechte band

De Drie verlengde zijn contract bij Voorde-Appelterre, waarmee hij graag hogerop wil. “Flink wat spelers tekenden al bij, wat ik toejuich. De ploeg wordt grotendeels samengehouden, wat ik de juiste strategie vind. Bij een ploeg die op kop staat, heb je ook niet te veel aanpassingen nodig. We schrijven dit seizoen een mooi verhaal. Ik vierde in de jeugdreeksen wel al titels met OHL en Meerbeek, maar een oppergaai met Voorde-Appelterre zou toch totaal anders zijn. Het zou een voorlopig hoogtepunt in mijn carrière betekenen. Met Michel Goffin kregen we er na Nieuwjaar ook nog een versterking bij. Michel mist nog matchritme na zijn gedwongen inactiviteit, maar zal elke week nog sterker worden. De goede sfeer in de groep vormt een andere troef. De hechte band tussen de spelers onderling en tussen de groep en de trainer wordt uiteraard nog aangewakkerd door de puike resultaten.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt