Twintiger die onder invloed van cocaïne en crack achter stuur zat, blijft in cel

Themabeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Leuven/Landen/Linter -

De Leuvense politie heeft vorige week een twintiger gearresteerd die onder invloed van cocaïne en crack achter het stuur zat. Hij had ook heel wat drugs op zak, én een dolkmes.

Hannelore Smitz

De man had met zijn wagen bijna een voetganger aangereden. Toen de politie hem daarop intercepteerde, troffen ze bij de fouille van de 21-jarige bestuurder uit Landen en zijn 25-jarige passagier uit Linter 7 gram hasj, 33 gram ketamine en 139 xtc-pillen aan. Er lag ook een dolkmes onder de passagierszetel.

Eén van de twee verdachten rukte zich los en trachtte te voet de vlucht te nemen, maar werd gevat. De bestuurder werd onderworpen aan een speekseltest, die positief resulteerde op cocaïne en crack. Er werd een huiszoeking bevolen door het parket in de woningen van beide verdachten. Daarbij werden nog verschillende hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen.

Tijdens hun verhoor gaven beide verdachten toe verdovende middelen te gebruiken. Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor inbreuken op de drugs -en wapenwetgeving. De 25-jarige verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. De 21-jarige verdachte werd aangehouden. Hij diende op dinsdag 14 januari voor de raadkamer te verschijnen, alwaar zijn aanhouding werd bevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten